Tillbaka

70D, kirurgisk vårdavdelning söker nu sjuksköterskor

Referensnummer AS408/2023
Sista ansökan 2023-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är du intresserad av kirurgisk vård? Stimuleras du av en blandning mellan elektiv- och akut verksamhet, samtidigt som du värderar en trivsam arbetsplats med stöttande kollegor? Då är vi på 70D arbetsplatsen för dig.

Vår verksamhet


Kirurgavdelning 70D är en av tre avdelningar som ingår i verksamhetsområde kirurgi. Hos oss bedrivs högspecialiserad, kirurgisk vård med inriktning kolorektal-, endokrin- och akutkirurgi. Vi är även en av fyra sjukhus i Sverige som har tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård med HIPEC för patienter med spridd cancer i bukhinnan, något vi är mycket stolta över! Stor del av våra patienter planeras och opereras elektivt men inom den akutkirurgiska sektionen (KAVA) läggs patienterna in via akutmottagningen, eller som direktinläggning från andra sjukhus. Dessa patienter kommer med akuta åkommor i buken som behöver kirurgisk behandling. Vi tar även emot patienter som varit med om trauman, så som skott- och knivskador, fallolyckor m.m. Kombinationen av elektiv- och akut kirurgi gör att vi har ett stimulerande arbetsklimat där ingen dag är den andra lik.

Vår avdelning är belägen högt upp i det nyrenoverade 70-huset. Lokalerna är stora, rymliga och ljusa. Här har vi enkelsalar med gott utrymme för patienternas olika omvårdnadsbehov.  Vi använder oss av digitala pekskärmar där vi arbetar med verktyget DiViS, som ger oss möjlighet att visualisera aktuell beläggning, samordna och prioritera resurser och aktiviteter samt även underlättar kommunikationen i teamet.

Vi är en arbetsgrupp bestående av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, apotekare, receptarie och andra hälsoprofessioner. Vi har även sjuksköterskor med specialfunktioner så som specialistsjuksköterskor, klinisk omvårdnadsledare och sektionsansvarig sjuksköterska med syfte att driva och utveckla vården för våra patienter, men även för att stötta dig som ny kollega. För oss är det viktigt att du som sjuksköterska får utvecklas i din roll och vi erbjuder dig därför kontinuerliga utbildningsdagar och veckovisa föreläsningar. Det finns även möjlighet för dig att få vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska inom kirurgisk vård på betald arbetstid.

Vi arbetar ständigt med att utveckla vår arbetsmiljö och lägger stor vikt på daglig reflektion. Till detta använder vi oss av verktyget Teamtemp, för att lättare utvärdera arbetsdagen. Reflektionen fokuserar främst på tre delar; patientsäkerhet, arbetsbelastning och team/kommunikation. Med hjälp av teamtempen kan vi kartlägga orsaksfaktorer och åtgärda brister, där även du som medarbetare har chansen att vara med att påverka arbetsmiljön.

Är vi rätt för dig?


Letar du efter ett nytt, roligt och utvecklande jobb? Vi kan erbjuda ett stimulerande arbete i en trevlig arbetsgrupp där du garanterat utvecklas som sjuksköterska. Hos oss på 70D värnar vi om varandra och att arbeta i team ska vara självklart för dig.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska, vi söker dig som både är nyutexaminerad och dig som har erfarenhet, men det är viktigt att du har ett intresse för kirurgisk vård. Vi ser gärna att du är nyfiken och gillar att lära dig nya saker. Du ska även vara positiv och gilla att arbeta i team. Vi lägger stort fokus på personcentrerad vård och arbetar med patienten i fokus, vilket förutsätter att du har en förmåga att vara lyhörd inför de personer du har framför dig.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse. Rotationstjänstgöring tillämpas på avdelningen. Individuell schemaläggning med möjlighet för dig att påverka. Vi erbjuder även en individuell och strukturerad inskolning för att just du ska få en så trygg start som möjligt.

Är du nyutexaminerad sjuksköterska får du gå yrkesintroduktionen ”kliniskt utvecklingsår” som en del i din introduktion. Detta ger fördjupade kunskaper och förutsättningar till en god start i din nya yrkesroll som sjuksköterska. Utbildningen utgör 20% av din arbetstid det första året, med bibehållen lön.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Vänligen kontakta:
Avdelningschef Malin Hållinder, 018–6112977, malin.hallinder@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Isabel da Fonseca Kock, 018–6175080, isabel.da.fonseca.kock@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.