Tillbaka

Överläkare hematologi

Referensnummer AS398/2023
Sista ansökan 2023-04-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Sektionen för Hematologi ingår i verksamhetsområde Blod- och tumörsjukdomar. Sektionen erbjuder länssjukvård och högspecialiserad sjukvård. Hematologin ansvarar för utredning och behandling av patienter med benigna och maligna blodsjukdomar inklusive stamcellstransplantationer. Vi har en vårdavdelning samt en mottagning och poliklinisk behandlingsenhet. I samarbete med Uppsala universitet bedrivs forskning, utveckling och utbildning.

Vi erbjuder nu en tjänst som överläkare inom hematologi.

Ditt uppdrag


Som överläkare i hematologi deltar du i såväl slutenvård som öppenvård och konsultverksamhet. Du förväntas vara drivande i sektionens forskning och delta i den nationella utvecklingen av hematologin i samarbete med Svensk förening för hematologi och Regionala cancercentra. Du deltar aktivt i internationella kongresser och i ditt uppdrag ingår lokalt diagnosansvar för en eller flera diagnoser, alternativt motsvarande uppdrag för kliniken.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad läkare med specialistkompetens i internmedicin och hematologi. Du ska ha avlagd doktorsexamen inom område relevant för specialiteten och ha dokumenterad erfarenhet av forskning inom hematologi. Pedagogisk erfarenhet och ledarskapserfarenhet är ytterligare meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidaretjänst, heltid. I tjänsten ingår deltagande i bakjoursverksamheten inom hematologi, Akademiska sjukhuset. Konsultverksamhet vid sjukhus inom regionen kan ingå i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Gunnar Larfors 018 – 611 42 97
Facklig kontaktperson Daniel Moreno Berggren, UAL via växeln 018 – 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Läs gärna mer om vår verksamhet på www.akademiska.se.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.