Tillbaka

Operationssjuksköterska/ ögonsjuksköterska

Referensnummer AS307/2023
Sista ansökan 2023-03-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Ögonoperation består av 4 operationssalar varav 2 finns på vår dagkirurgiavdelning på ögonmottagningen och 2 på centraloperation. Personalen alternerar mellan både dagkirurgin och centraloperation. Patientflödet är högt då vi har många ingrepp som är korta. Variationen i arbetet är stor då verksamheten omfattar operationer av katarakt, strabism, ögonplastik, glaukom, cornea, retina samt ögontrauma. En stor del av våra patienter kommer även för intravitreala injektioner. De flesta patienter opereras i lokalbedövning men på en sal har vi narkosresurs 4 dagar i veckan.

Ditt uppdrag


Vi söker en operationssjuksköterska alternativt ögonsjuksköterska som vill vara med och utveckla vår operationsverksamhet inom ögonkirurgi. Vi är en grupp som arbetar tätt tillsammans för att ge den bästa vården och ett förstklassigt bemötande till våra patienter. Vi är lyhörda för dina önskemål och ditt kompetensbehov.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen inom operationssjukvård eller ögonsjukvård. Tidigare erfarenhet av operationsverksamhet är meriterande, men även nyutbildade med intresse för ögonkirurgi är välkomna att söka.

Din kompetens


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett flexibelt förhållningssätt, god samarbetsförmåga och tycker att höga patientflöden är en spännande och rolig utmaning.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning inom verksamhetsområdet ögon. Tjänstgöring måndag till fredag, bekväm arbetstid. Viss beredskapstjänstgöring kommer att bli aktuellt. Tjänstgöringsgrad 100%. Du erbjuds individuellt anpassad inskolning. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Katarina Gustavsson 018-617 70 40
Facklig kontakt Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.