Tillbaka

Omvårdnadsunderläkare till sommaren 2023

Referensnummer AS139/2023
Sista ansökan 2023-03-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker dig som studerar till läkare termin 9 eller längre. Vi erbjuder ett sommarvikariat som omvårdnadsunderläkare på vår vårdavdelning, med en möjlighet till fortsatt timanställning under hösten. 

Vår verksamhet


Ortopedavdelning 70AB är en vårdavdelning fördelad på två våningar. 70A ligger på våning 8 och 70B på våning 7 vid ingång 70. Vi vårdar vuxna patienter i alla åldrar, med alla typer av ortopediska- och handkrirugiskaskador. De flesta patienter är hemma hörande i vår region men vi har ett riksintag på exempelvis, hand-, rygg-, protes- och avancerad traumakirurgi så som exempelvis bäckenkirurgi. Vårdtiden varierar från en dag till flera veckor, men är generellt mellan 2-5 dagar. 70A har trauma och handkirurgiinriktning, medan 70B har protes och rygg inriktning. Vi sätter patienten i centrum och arbetar i team med professioner så som sjuksköterska, undersköterska, underläkare och specialistläkare. Till deras stöttning finns apotekare, kurator, arbets- och fysioterapeuter.

Ditt uppdrag


Omvårdnadsunderläkaren arbetar i vårdlag tillsammans med sjuksköterska och undersköterska och stöttar där i arbetsuppgifter inom såväl basal- som specifik omvårdnad. Exempel på möjliga arbetsuppgifter är att mobilisering, hämta och lämna patienter på operation, iordningsställa och administrera läkemedel; tabletter, inhalationer, infusioner och injektioner, venprovtagning liksom blododlingar, PVK-sättning, NEWS-kontroller, hantering av centrala infarter, sätta KAD, ta EKG, läkemedel inför hemgång och fylla på läkemedelsvagnar, i mån av tid även introduktion i sedvanliga underläkaruppgifter.

Dina kvalifikationer


Du är läkarstudent och har till sommaren gått ut termin 9. Du har god kunskap och färdighet i den basala omvårdnaden, är ansvarstagande och är flexibel samt har förmåga att kunna hjälpa till där det behövs. Vi ser även att du har god fysik då arbetet på avdelningen ofta kan vara fysiskt ansträngande. En självklarhet är gott bemötande samt en god samarbetsförmåga. Meriterande är att du har god datakunskap samt behärskar vårt datasystem Cosmic.  Stor vikt läggs vid personliga egenskaper samt tidigare erfarenhet inom vården.

Vi erbjuder


Sommarvikariat som omvårdnadsunderläkare, med möjlighet till att därefter jobba som timanställd under hösten. Goda möjligheter till fortsatt karriär i vårt underläkarprogram. Vi önskar att du arbetar 100% minst 6 veckor mellan vecka 24 tom vecka 33. Arbetet innehåller både dag-, kvälls-, och nattjänstgöring. Introduktion och tillträde kommer ske utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande verksamhetschef Viktor Näslund 018-611 44 02
Tillförordnad avdelningschef Björn Pagnell 018-611 44 38
Fackligaombud nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.