Tillbaka

Forskningssjuksköterska /sjuksköterska till kärlkirurgen

Referensnummer AS121/2023
Sista ansökan 2023-02-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Söker du ett varierande och intressant arbete där du får möjlighet att både arbeta med forskning och klinik i ett av sjukhusets Center of Excellence? Då är kärlkirurgens forskningsenhet och avdelning 70E en arbetsplats för dig!

Kärlkirurgiska sektionen vid verksamhetsområde kirurgi, Akademiska sjukhuset, är en internationellt ledande enhet inom kärlkirurgisk behandling och forskning. Sektionen koordinerar Uppsala Aortic Center of Excellence (Aorta | Akademiska) som är en multidisciplinär klinisk och forskningsnätverk kring sjukdomar i stora kroppspulsådern, aorta. Kärlkirurgens forskningsenhet inkluderar ett team av forskningssköterskor som kombinerar arbetet med forskningsstudier och kliniskt omhändertagande av patienter med kärlsjukdom. Vi söker nu ytterligare en medarbetare till denna dynamiska enhet.

Ditt uppdrag


Som forskningssjuksköterska på kärlkirurgen ingår du i ett team med kärlläkare, forskningssjuksköterskor och BMA. Vi har ett nära samarbete med kärllaboratoriet och kärlmottagningen. Vårt största fokus är patienter med aortasjukdomar men vi har även studier innefattande andra kärlsjukdomar. Arbetet består av att administrera vår blod- och biobank och livskvalitetsmätning i enkätform, samarbeta med screeningverksamheten och informera patienter med nyupptäckta aortasjukdomar. Vi bedriver regelbundet läkemedelsstudier både i egen regi och tillsammans med läkemedelsbolag där vi, utbildade av UCR, även bedrivit egen monitoreringsverksamhet. Flera av oss utför också ultraljud på aorta och carotis inom ramen för studier. Forskningsgruppen inkluderar doktorander och internationella gästforskare. Forskargruppsmöten, konferenser och nätverksträffar ingår också i arbetet.

Arbetet som sjuksköterska på avdelningen ger dig bred kompetens och goda kunskaper inom kärlkirurgisk omvårdnad och medicinteknik. Du arbetar i team kring patienten och är/blir arbetsledare i vårdlaget med varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Avdelningens sjuksköterskor bemannar också kärlmottagningen, screening för aortaaneurysm samt dagkirurgiska kärloperationer.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med några års erfarenhet av kirurgiska patienter. Du är van att arbeta självständigt men fungerar också bra i team tillsammans med andra professioner. Du kan ta egna initiativ, har god organisationsförmåga, är noggrann och flexibel. Erfarenhet från arbete som forskningssköterska är meriterande.

Du har ett starkt intresse för forskning som du vill kombinera med kliniskt arbete. Noggrannhet, goda datakunskaper och god förståelse av engelska i både tal och skrift är också meriterande.

Vi erbjuder


Tillsvidaretjänst med tjänstgöringsgrad 100%, tjänsten är kombinerad där fördelningen forskning och kliniskt arbete kan variera mellan 50-80% forskning efter överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sara Kiuru avdelningschef 70E, 018-611 45 27
Kevin Mani, sektionschef kärlkirurgi, 018-617 43 15
Facklig kontaktperson, vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.