Tillbaka

Ny kirurgisk intermediarvårdsavdelning (KIMA) i toppmoderna lokaler!

Referensnummer AS1031/2022
Sista ansökan 2023-02-22
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår kirurgiska intermediärvårdsavdelning (KIMA)


Under pandemin uppstod ett behov av att särskilja intensivvårds- och intermediärvårdsbehov hos patienter som genomgått stor kirurgi, tex HIPEC-behandling och leverkirurgi. Dessa patienter vårdades på postoperativa vårdavdelningen 101F, då de behövde längre postoperativ övervakning. Patientutfallet blev mycket gott och vi har därför beslutat att öppna en kirurgisk intermediärvårdsavdelning (KIMA).

KIMA:s fyra vårdplatser finns lokaliserad inom den postoperativa avdelningen, som i sin tur har 14 vårdplatser och tar emot patienter dygnet runt. Patienterna kommer företrädesvis från kirurg- och ortopedoperation, men under jourtid även från andra opererande kliniker. Här finns också ett samarbete med centralintensivvårdsavdelningen (CIVA). 

Nu har du chansen att utmana dig själv och bli en del av KIMA - vår nya kirurgiska intermediarvårdsavdelning. 

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska hos oss kommer du få ett omväxlande, intressant och utmanande arbete där du hela tiden möter nya patienter med olika typer av postoperativt övervakningsbehov. Du roterar mellan postoperativa vårdavdelningen 101F och den kirurgiska intermediärvårdsavdelningen (KIMA). Hur stor del av tiden du kommer arbeta på KIMA beror på din erfarenhet och trygghet i rollen som sjuksköterska, då kompetensen behöver matcha vårdbehovet hos den patientgrupp som vårdas där. 

Vi kommer satsa mycket på kompetensutveckling, både för nuvarande medarbetare och för dig som kommer som ny till oss. Du kommer att lära dig allt från den enklare postoperativa övervakningen till att vårda patienter med behov av postoperativ intermediärvård. Här lär du dig ständigt nya saker och utvecklas i din kompetens.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska. För att arbeta på KIMA behöver du ha flera års erfarenhet i yrket och känna dig trygg i din yrkesroll. Om du har mindre erfarenhet som sjuksköterska kan vi erbjuda möjlighet att börja på vår postoperativa avdelning för att i lugn och ro få växa in i rollen och ta dig an mer avancerad vård på KIMA. 

Din kompetens


Vi söker dig som arbetar bra tillsammans med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar för din uppgift och arbetar på för att uppnå dina mål på ett strukturerat sätt. Att du är trygg, har självinsikt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar är också egenskaper som kännetecknar dig. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, är lugn och kontrollerad under stress eller i pressade situationer och fokuserar på rätt saker.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du erbjuds även:
  • Minst fyra veckors introduktion 
  • Kontinuerlig fortbildning som exempelvis postoperativ utbildning
  • Universitetskurs i Postoperativ och kirurgisk intermediär vård, 7,5 hp
  • Friskhuset, med gym och ett antal gruppträningspass samt tillgång till sjukgymnaster och massage bland mycket annat

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Aregash Tesfaldet 018-6173660 aregash.tesfaldet@akademiska.se
Facklig företrädare Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering sker löpande under ansökningstiden och kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.