Tillbaka

ST-tjänst i barn- och ungdomsmedicin

Referensnummer AS120/2023
Sista ansökan 2023-02-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vill du bli en del av framtidens barnsjukvård vid Akademiska barnsjukhuset?Vi söker dig som vill bli barnläkare och vill vara med och utveckla verksamheten inom Akademiska barnsjukhuset. Du kommer att erbjudas en tjänst i en multidisciplinär, stimulerande och forskningsaktiv miljö. Akademiska barnsjukhuset bedriver en bred och högspecialiserad barnsjukvård med nära samarbeten mellan de olika specialiteterna. Forskning, undervisning och kontinuerlig utveckling av verksamheten är viktiga inslag i vårt arbete. Just den här gången söker vi dig som har kommit en bit i din utbildning till barnläkare och som siktar mot att bli neonatolog.

Dina kvalifikationer


Du ska ha en svensk läkarlegitimation, en god samarbets- och kommunikativförmåga och ett intresse för utveckling och förbättring. Erfarenhet av svensk sjukvård är en förutsättning för anställning. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och förutsättningar att bidra till verksamheten inom Akademiska barnsjukhuset. Några år av handledd utbildning inom pediatrik är meriterande liksom forskningsanknytning inom neonatologi.

Vi erbjuder


Du erbjuds ett ST-block omfattande minst 63 månader enligt Socialstyrelsens riktlinjer. Tjänsten är en tillsvidareanställning inom Uppsala läns landsting. Jourtjänstgöring är en viktig del av anställningen. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut om lämplig sökande har intervjuats. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Ulrika Bäckman 018-617 09 72
Facklig representant Henrik Hill 018- 611 01 31

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.