Tillbaka

Biträdande avdelningschef till rättspsykiatriska enheten

Referensnummer AS113/2023
Sista ansökan 2023-02-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Rättspsykiatriska enheten vårdar patienter som dömts för brott och överlämnats till rättspsykiatrisk vård. Detta innebär att vi tar emot patienter med olika diagnoser och skiftande psykiatriska tillstånd. På avdelningen arbetare vi utifrån ett långsiktigt perspektiv, med omvårdnad, behandling, psykoterapi med brottsbearbetning och pedagogiska insatser. Rättspsykiatriska enheten består av en vårdavdelning och en öppenvårdsmottagning.

Vi söker dig som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla vården för patienter på rättspsykiatriska enheten. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats med starkt fokus på vårdinnehåll och utveckling. Vi tar tillvara på innovationer och idéer, och arbetar aktivt mot vår vision:
”Att leverera Sveriges bästa rättspsykiatriska vård, varje dag, dygnet runt!”

Årskiftet 2023/24 flyttar vi till nybyggda lokaler i Jälla. Vi utökar då verksamheten till två vårdavdelningar med säkerhetsklass 2 & 3 samt en öppenvård.

Ditt uppdrag


Vill du möta utmaningar och ett intressant arbete med många utvecklingsmöjligheter?

Nu behöver vår enhet en biträdande avdelningschef i syfte att på bästa sätt utveckla och driva vår spännande och samhällsviktiga verksamhet. Arbetsgruppen består av specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, skötare, läkare, kurator, arbetsterapeut, psykologer och medicinsk sekreterare. Du har tillsammans med avdelningschefen ett gemensamt arbetsledaransvar. Som biträdande avdelningschef svarar du direkt under avdelningschefen med uppgift att leda och utveckla enheten samt att ersätta vid dennes frånvaro. Tjänsten är till största del förlagd måndag – fredag, dagtid och arbetet innefattar bland annat:
  • Leda, stödja och hjälpa personalen i den dagliga vårdsituationen
  • Personalfrågor inklusive schema- och bemanningsfrågor
  • Patientsäkerhetsarbete
  • Arbetsmiljöarbete
  • Verksamhetsutveckling

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistsjuksköterska i psykiatri med lång erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt, ta initiativ till att utveckla och driva vården samt verksamheten framåt. Du måste kunna ta beslut samt besitta god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Du får ett tidsbegränsat chefsförordnande på 3 år och en tillsvidareanställning som specialistsjuksköterska. Tjänsten är på heltid med tillträde enlig överenskommelse. Inför anställning kommer utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister att tas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Låter det intressant?


Hör gärna av dig till:
Avdelningschef Maria Bruhn Lundblad, 018-611 22 26
Bitr. avdelningschef Mathilda Iversen, 018-611 30 04
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet och Ledarna nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.