Tillbaka

Arbetsterapeut med intresse för rehabilitering

Referensnummer AS101/2023
Sista ansökan 2023-02-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Specialistrehabiliteringsenheten, SRE

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, därför erbjuds du som ny handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi har specialistkunskaper inom rehabilitering och smärta men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

En av våra arbetsterapeuter går nu på föräldraledighet och vi söker därför en ny medarbetare med placering i ett av våra neuroteam på rehabiliteringsmedicinska mottagningen i Ultuna. På mottagningen utreds och behandlas patienter med neurologiska sjukdomar, förvärvade hjärnskador samt ryggmärgsskador. På rehabiliteringsmedicinska mottagningen finns sammanlagt en grupp på 6 arbetsterapeuter.

Ditt uppdrag


Tjänsten innebär arbete i ett av teamen som är riktade mot personer med neurologiska sjukdomar. Den största patientgruppen i teamet är personer med Multipel skleros. Arbetsterapeutens insatser syftar till att göra en bedömning av patientens aktivitetsförmåga och att utifrån denna hjälpa individen till hållbara förändringar för en fungerande och meningsfull vardag. Teori varvas med praktisk tillämpning inom de aktivitetsområden som patienten har som mål, allt för att stödja patienten till ökad självständighet och ökad livskvalitet.

Grunden för vårt arbetssätt är ett nära samarbete där vi arbetar personcentrerat kring patienten. Tillsammans arbetar teamet för att ge patienter en professionell vård och rehabilitering. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra där du står för det arbetsterapeutiska perspektivet. I mötet med patienten arbetar du ofta självständigt men träffar även patienten tillsammans med andra professioner. Inom verksamheten ingår utvecklingsarbete som en självklar del. 

Dina kvalifikationer och din kompetens


Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och gärna har några års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av vår patientgrupp eller tidigare arbete med rehabilitering är meriterande. Har du erfarenhet och intresse av att arbeta i multiprofessionella team ser vi det som en mycket stor fördel. Du är lösningsfokuserad och har en förmåga att prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vikariat på 100% med start 2023-05-01 t.o.m. 2024-08-31. Eventuell möjlighet till en tillsvidareanställning kan finnas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande Avdelningschef Nina Nabb 018 - 617 53 61
Arbetsterapeut Sabrina Jansen 018 – 617 13 67

Facklig kontaktperson
Kontaktperson nås via växeln 018 - 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.