Tillbaka

Sjuksköterska till lungavdelningen

Referensnummer AS99/2023
Sista ansökan 2023-02-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Söker du efter en avdelning där målet är god struktur och flexibelt tänkande, där du får vara med och utveckla – på riktigt? Då kan lungavdelningen vara något för dig!

Vår verksamhet


Avdelning 50E tillhandahåller högspecialiserad och kvalitativ lungsjukvård och vårdar patienter i utrednings- behandlings- och palliativt skede. Vår avdelning tillhör verksamhetsområde hjärt-, lungmedicin och klinisk fysiologi och har 12 vårdplatser fördelat på 2 vårdlag. Med intag från akuten och övriga avdelningar dygnet runt, men även från lung- och allergimottagningen samt lungdagvården är arbetet varierande och ger möjlighet till en bred kunskap och kompetens om svårt sjuka patienter och specifik kunskap inom lungsjukvård.

Vi är en slutenvårdsavdelning för vuxna patienter i alla åldrar med diagnoser såsom KOL, lungcancer, respiratorisk insufficiens, lungfibros, pneumothorax och cystisk fibros. Arbetet innebär en stor variation i medicinsk behandling och omvårdnad med mycket medicinsk teknik då våra patienter ofta har syrgasbehandling, pleuradränage med behandlingar kopplade till dessa, Non Invasiv Ventilation (NIV) eller högflödesbehandling (Optiflow).

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska arbetar du tillsammans med övriga professioner i ett team. Du ansvarar för den specifika omvårdnaden och leder det dagliga omvårdnadsarbetet i vårdlaget och jobbar tillsammans med en till två undersköterskor. Ett lyhört och smidigt arbetssätt samt aktivt lärande är för oss viktigt för att trygga den bästa möjliga vården för våra patienter. Medarbetarskap på vår avdelning ger möjlighet och förutsättningar till utveckling.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett genuint intresse för lungmedicin. Meriterande är tidigare erfarenhet från lungsjukvård eller akutsjukvård.

Din kompetens


Du är trygg, stabil och kontrollerad i stressfulla situationer samt fokuserar på rätt saker och kan behålla ett realistiskt perspektiv. Du trivs med att jobba tvärprofessionellt både i team och självständigt, är strukturerad, organiserad och tar ansvar för din arbetsuppgift. Du är tillmötesgående och har god förståelse för människors olika förutsättningar, samt kan anpassa sättet att förmedla information till mottagaren.

I arbetet är det viktigt att se sin egen roll, se helheter och ta hänsyn till större perspektiv, med hela verksamhetens bästa i åtanke. Du får gärna vara kreativ och komma med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt ha ett nytänkande som kan omsättas i praktiken.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Arbetstiden är förlagd på dagtid, kvällstid samt natt med rotation. Du får en individuellt anpassad inskolning med uppföljning efter en månad, där vi tillsammans går igenom eventuellt behov av ytterligare inskolningsdagar.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Debora Rut Salome Östman, 018 – 611 4074
debora.rut.salome.ostman@akademiska.se

Facklig kontaktperson vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.