Tillbaka

Sjuksköterska till utvecklingsavdelning 100B2

Referensnummer AS91/2023
Sista ansökan 2023-03-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Mag-tarm och njuravdelning 100B2 är en av sjukhusets utvecklingsavdelningar vilket innebär att vi har ett särskilt uppdrag att utveckla vården genom att testa nya idéer, arbetssätt och digitala verktyg. Målet är att förbättra arbetsmiljön och arbeta patientsäkert.

Vill du vara med på vår spännande utvecklingsresa tillsammans med fantastiska kollegor? Ta då chansen och skicka in en ansökan.

Vår verksamhet


Välkommen till mag-tarm och njuravdelning 100B2, här behandlar och utreder vi patienter med mag-tarm, - lever, - och njursjukdomar. Många av våra patienter kommer från andra regioner och vi är väldigt stolta över att ha tilldelades tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård inom vissa av våra diagnoser. Detta innebär att vi uppfyller krav på kompetens, tillgänglighet och arbete i multidisciplinära team som rör den allra mest avancerade vården inom dessa diagnoser.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska jobbar du i ett vårdlag tillsammans med en undersköterska och ansvarar för 5-6 patienter, du har nära samarbete med avdelningens dietist, fysioterapeut samt kurator, vi håller även på att rekrytera en receptarie som ska bistå sjuksköterskorna med olika läkemedelsuppgifter. Utöver vårdlagansvarig sjuksköterska så har vi en resurssjuksköterska samt på vardagar även en inskrivningssjuksköterska. Våra patienter kommer både akut och planerat så arbetsbelastningen kan variera snabbt. Hos oss har du goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll då våra patienter kräver en del högspecialiserade arbetsuppgifter och även genomgår kirurgiska ingrepp så du får jobba med pre- och- post- operativ vård.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska, vi ser helst att du har något års erfarenhet och har du dessutom erfarenhet från någon av våra specialiteter är det meriterande. Du har en god prioriteringsförmåga, är flexibel och kan variera arbetstempo. Du ser möjligheter och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är positiv och bidrar till en god arbetsmiljö. Då vi har vårt uppdrag som utvecklingsavdelning ser vi att du har ett intresse för utvecklingsarbete och vill vara med och utveckla vår verksamhet där patienten alltid är i fokus.

Introduktion och kompetensutveckling


Oavsett om du är nyutexaminerad eller har erfarenhet som sjuksköterska är det viktigt att du får en bra introduktion samt möjlighet till kompetensutveckling.
Vi erbjuder:

• individuellt anpassad introduktion samt regelbundna uppföljningar med vår utbildningssjuksköterska.
• är du nyutexaminerad sjuksköterska ingår du i sjukhusets kliniska utvecklingsår, utbildningen utgör ca 20% av din arbetstid det första året med bibehållen lön.
• som nyutexaminerad sjuksköterska har du en utsedd mentor varje arbetspass under den första tiden
• föreläsningar varje vecka
• schemalagda utbildningsturer                                          

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska 75%-100%, med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, natt och helg, för nattjänstgöring krävs att du arbetat minst ett år som sjuksköterska. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena Blom 018-611 27 05
Biträdande avdelningschef Åsa Lidman 018-611 39 07
Facklig företrädare för Vårdförbundet, Vårdförbundet växel 0771-42 04 20

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdatum. Så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.