Tillbaka

Audionom till hörsel- och balansmottagningen

Referensnummer AS87/2023
Sista ansökan 2023-02-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Hörsel- och balansmottagningen är en enhet inom verksamhetsområdet öron, näs- och hals, Akademiska sjukhuset. Mottagningen jobbar inom tre områden: diagnostik, hörselimplantat och tinnitus- och ljudkänslighet.

Till oss kommer så väl barn som vuxna. En del av våra patienter kommer med akuta sjukdomstillstånd och trauman medan andra har längre, rehabiliterande kontakter. Diagnostiken som vi utför är både basal och högspecialiserad och vi tar emot studenter från närliggande audionomutbildningar som en del av deras verksamhetsförlagda utbildning.

Ditt uppdrag


Som audionom ingår du i en tvärprofessionell arbetsgrupp med, utöver andra audionomer, logoped, kurator, psykolog, hörselpedagog, ingenjör, koordinator och audiolog. Vi har också ett nära samarbete och utbyte med kirurgerna för otokirurgi samt hörselimplantat. Dina främsta arbetsuppgifter ligger inom diagnostik. Vi utför all slags basal diagnostik men även högspecialiserad diagnostik som hjärnstamsaudiometri, ASSR, VEMP och balansprov. Till mottagningen kommer patienter i alla åldrar, du kommer därför att utföra både barn- och vuxenmätningar. Det finns en bra blandning mellan högt tempo, snabba beslut och tid för reflektion och återhämtning. Arbetsgruppen genomsyras av fin gemenskap, lyhördhet och ett brinnande intresse för hörselvård.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad audionom och kan arbeta självständigt. Tidigare erfarenhet av barnmätingar är meriterande.

Din kompetens


Du är tydlig och pedagogisk i din kontakt med patienten, kan ta egna beslut och göra egna bedömningar utifrån den diagnostik du utför. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som engagemang, intresse för patientgruppen, initiativkraft och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Helena Sundman 018-611 53 11
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.