Tillbaka

Sjuksköterska till neuropsykiatriska mottagningen för vuxna

Referensnummer AS77/2023
Sista ansökan 2023-02-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Neuropsykiatriska mottagningen för vuxna tillhör sektionen för beroende- och neuropsykiatri. Enheten är en specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning med uppdrag att utreda och behandla neuropsykiatriska frågeställningar såsom ADHD, autismspektrum samt tourettes syndrom. I egenskap av att vara en specialistmottagning ingår det även i uppdraget att bistå med utbildning och konsultativt stöd till vårdgrannar. Mottagningen har patienten i fokus och strävar efter att ligga i framkant när det gäller utredning och behandling av neuropsykiatrisk problematik i syfte att erbjuda våra patienter en så god vård som möjligt. Under de senaste åren har mottagningen breddat sitt utbud med digitala vårdtjänster och idag sker ca 50% av besöken via video. Nya arbetssätt har även möjliggjort en flexiblare arbetsvardag där distansarbete kan förekomma. Det finns ofta möjlighet att delta i forsknings- och utvecklingsprojekt och för tillfället arbetar vi med att utveckla och implementera omvårdnadsdiagnostik. 

Så här beskriver några av våra sjuksköterskor sin vardag

- "Att jobba med neuropsykiatriska patienter är tacksamt eftersom omvårdnadsinsatserna och behandlingarna genererar bättre mående. Patientgruppen betraktas utifrån helhetssyn vilket innebär att samarbetet i teamet är viktigt."

- ”Att jobba med patienter med ADHD handlar inte enbart om den behandling vi erbjuder, utan även hur vi bemöter patienterna och att vi förstår varför de till exempel avbokar i sista stund eller uteblir från besök. När man lär sig att anpassa efter patienternas behov så blir arbetet mer följsamt och givande, istället för att arbeta i motvind och försöka få patienterna att göra som vi vill. Man får då väldigt mycket tillbaka av det man ger tycker jag."

- "Trots att det är psykiatri och man kan tänka att det mest handlar om psykisk ohälsa så pratar man som sjuksköterska mycket om levnadsvanor, hälsa och förebyggande åtgärder. Det är ofta mer ”friskvård” än sjukvård, vilket känns positivt."

Dina kvalifikationer


Legitimerad sjuksköterska.

Din kompetens


Du trivs med ditt yrke och har ett intresse av att hjälpa patienter med neuropsykiatri. Du kan arbeta självständigt men trivs även med att vara en del av ett team. Du är strukturerad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. I tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Just nu finns det en ledig tillsvidaretjänst om 100%. Dagtid. Vi erbjuder hög grad av flexibilitet med möjlighet till distansarbete och flextid. Tillträde enligt överenskommelse. Inför anställning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef David Ardler, tfn 018-611 92 72, david.ardler@akademiska.se
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Fler berättelser från våra medarbetare om hur det är att arbeta hos oss!
- "Jag gillar både att arbeta självständigt och i team och det får man möjlighet att göra här. Man har möjlighet att självständigt strukturera upp sin dag och få ordning på det som ska göras. Det ger frihet och känsla av kontroll tycker jag."

- "Trots stor autonomi i upplägget av sitt arbete finns det en anda av solidaritet i sjuksköterskegruppen där vi rådgör och tar varandras hjälp vid behov.”

- "På den här mottagningen får man även möjlighet att vara med och vidareutveckla verksamheten, vilket kanske inte är så vanligt på alla arbetsplatser. Vi har planeringsdagar där alla får vara med och tycka till och spåna fram idéer och konstruktiva förslag på förbättringar.”

- "Det bästa med att arbeta som sjuksköterska på neuropsykiatriska mottagningen är flexibiliteten, variationen och utvecklingsmöjligheterna."

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.