Tillbaka

Klinisk farmaceut inom Region Uppsala

Referensnummer AS59/2023
Sista ansökan 2023-02-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Sjukhusadministrationen, Läkemedel och Farmaci

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Läkemedel och farmaci, med ca 80 anställda, utgör Akademiska sjukhusets sjukhusapoteksfunktion och består av enheterna Läkemedelsförsörjningen, Läkemedelsberedningen, Avdelningsfarmaci och Klinisk farmaci. Inom enheten Klinisk farmaci arbetar idag ca 23 kliniska farmaceuter, på Akademiska sjukhuset och lasarettet i Enköping.

Ditt uppdrag


Du kommer att vara anställd på enheten Klinisk farmaci med placering på vårdavdelning på Akademiska sjukhuset eller lasarettet i Enköping. Dina huvuduppgifter kommer att vara att genomföra läkemedelsgenomgångar samt att vara ett kompetensstöd för läkare och övrig vårdpersonal. Du kommer att arbeta för ökad patientsäkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet inom läkemedelsområdet – i multiprofessionella team och alltid med patienten i centrum.

Dina kvalifikationer


Krav på behörighet är att du är legitimerad apotekare alternativt receptarie med magisterexamen samt har genomgått grundläggande kurser i klinisk farmaci. Erfarenhet av kliniskt arbete eller magisterexamen i klinisk farmaci är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du är initiativrik och har patientens bästa i fokus.

Din kompetens


Du tar initiativ, planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt och strävar alltid att nå de uppsatta målen. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra människor, är lyhörd och drivs av att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är stabil även vid hög arbetsbelastning, arbetar strukturerat och prioriterar rätt saker. I ditt bemötande är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Utöver detta är du engagerad och har förmågan och vilja att bidra till att fortsätta utveckla våra arbetssätt och rutiner.

Vi erbjuder


En tillsvidaretjänst med tillsättning 2023-03-01 eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för klinisk farmaci:
Emelia Samuelsson 018-617 20 20 alternativt bitr. chefsapotekare Ulrika Gillespie 018-612 26 71
 
Facklig företrädare
Catherine Duarte Martins 070-6115233 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.