Tillbaka

Intensivvårdssjuksköterska med utbildningsansvar till thoraxintensiven

Referensnummer AS51/2023
Sista ansökan 2023-02-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och - anestesi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Thoraxintensiven (TIVA) är en högspecialiserad, teknikintensiv och expansiv intensivvårdsavdelning med 6-8 vårdplatser och uppvak (TUVA) med 4 platser, vi är ca 95 medarbetare. Graden av intensivvård kan variera från behandling med ECMO eller mekaniska hjärtpumpar till sedvanlig intensivvård efter hjärt-lungkirurgi. Här får du en unik möjlighet att utvecklas i din profession.

Vi är tillsammans måna om varandra och vår arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid kvalitets- och kompetensutveckling för såväl verksamhet som individ. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i ditt arbete.

Ditt uppdrag


Som utbildningsansvarig sjuksköterska på thoraxintensiven erbjuder vi dig ett utvecklande arbete i en spännande och variationsrik miljö. I ditt uppdrag ingår bland annat att vara ansvarig för introduktionen av nyanställda, planering av utbildningsdagar, utveckling av vårt introduktionsprogram samt att skapa möjligheter för påbyggnadsutveckling för våra mer erfarna medarbetare. I din roll som utbildningsansvarig sjuksköterska har du ett nära samarbete med avdelningschef, biträdande avdelningschefer och medicinskt ansvarig läkare.

Dina kvalifikationer och din kompetens


  • Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård och som har ett stort intresse av att sprida kunskap och utbilda andra.
  • Du har erfarenhet av kliniskt arbete som intensivvårdssjuksköterska.
  • Vi ser gärna att du har handledarutbildning eller någon annan likvärdig pedagogisk utbildning men det är ej ett krav.
  • Du är intresserad av utbildningsfrågor och är tydlig i din kommunikation.
  • Du inspirerar och får andra att växa i sina roller. Ett gott ordningssinne och förmåga att kunna strukturera och planera arbetet självständigt ser vi som en självklarhet för tjänsten.
  • Du vill utvecklas och har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier och du har en god pedagogisk förmåga.
  • Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid som intensivvårdssjuksköterska med utbildningsuppdrag. Uppdraget omfattar cirka 50% och det kliniska arbetet cirka 50% av din arbetstid. Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Marie Hellbom 018-6114009
Fackliga representanter för Vårdförbundet nås via växeln 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.