Tillbaka

Specialistläkare i akutsjukvård

Referensnummer AS48/2023
Sista ansökan 2023-02-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vårt verksamhetsområde består av två sektioner. Akutsjukvård och internmedicin. Akutsjukvårdsektionen består av akutmottagning och akutintermediärvård (AIMA)  Implementering av en akutläkarledd akutmottagning har påbörjats vid vuxenakutmottagningen som årligen har ca 52 000 patienter med nedre åldersgräns på 15 år men som vårdar även yngre barn med potentiellt livshotande sjukdomstillstånd. Akademiska sjukhuset är ett av Sveriges få Level 1 traumacenter.

Verksamhetsområdet har forskning och utbildning för studenter, sjuksköterskor och läkare i alla delar av karriären. Vi bedriver multiprofessionell och innovativ utveckling med nationella och internationella samarbetspartners samt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete med fokus på proaktiv verksamhetsutveckling.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistläkare i akutsjukvård och har en hög klinisk kunskap och bred erfarenhet av trauma. Du är drivande i utvecklings- och utbildningsfrågor, erfarenhet av att leda kliniskt utvecklingsarbete samt ansvarstagande, kollegial och har god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef: Kazal Hawez, 018-611 03 50.
Ansvarig HR-partner nås via växeln 018-611 00 00.
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.
OBS! Viktig information gällande din ansökan: 

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. 
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan. 

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.? 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla? https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.