Tillbaka

Läkar-/sjuksköterskestudenter till akutsjukvård & internmedicin - sommar

Referensnummer AS42/2023
Sista ansökan 2023-03-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker dig som studerar till läkare eller sjuksköterska och har kommit en bit i dina studier. Här är du välkommen att anmäla ditt intresse för att finnas tillgänglig för sommarjobb inom någon av våra enheter inom verksamhetsområdet akutsjukvård och internmedicin.

Hur ditt uppdrag kan komma att se ut kan variera, dels beroende av hur långt du kommit i dina studier, dels utifrån hur vårt behov av extra resurser ser ut inför sommaren. Vi vill därför komma i kontakt med dig som känner att du kan vara lite extra flexibel med arbetsuppgifter och arbetsplats och som ser ett sommarjobb hos oss som en möjlighet att bygga på ditt cv med värdefull erfarenhet - men också göra en viktig insats i vården!

Ditt uppdrag


Dina arbetsuppgifter kan se olika ut beroende på din tidigare erfarenhet, hur långt du kommit i din utbildning och vilken avdelning du kommer jobba på. Arbetsuppgifter som kan komma att ingå är tex att sätta perifer infart, ge injektioner, koppla dropp, ta blodprover, odlingar, NEWS-kontroller, sätta KAD, ge inhalationer, ta EKG, dokumentera och basal omvårdnad. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som
-är läkarstuderande och har avslutat minst termin sex för arbete med att sköta patienternas basala behov av t.ex mat och dryck.
-är läkarstuderande och är klar med termin 9 i juni, för att arbeta med medicintekniska uppgifter, t.ex. sätta perifera venkatetrar och administrera läkemedel.
-är sjuksköterskestudent och har avslutat minst termin fyra för arbete med att sköta patienternas basala behov av t.ex mat och dryck.

Kunskap om journalsystemet Cosmic är meriterande.
Då arbetet innebär en hel del kommunikation samt dokumentation behöver du ha god förmåga i svenska (nordiska språk).

Vi erbjuder


Vi behöver dig under sommarveckorna, dvs från vecka 25 tom vecka 33. Arbetet innehåller både dag, kväll och nattjänstgöring. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta minst 6 veckor under denna period. Introduktion kommer ske utifrån överenskommelse men börjar med fördel redan under vårterminen 2023. Under introduktionen kommer du även få teoretisk samt praktisk utbildning av specifika moment.

Du som har avslutat termin nio kommer få en anställning som underläkare och ingå i läkaravtalet. Övriga kommer anställas utifrån erfarenhet och arbetsuppgifter.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Elisabeth Haddleton, patient- och kvalitetsamordanare, akutsjukvård och internmedicin.
018-61143331

Tina Arenstig, Verksamhetsutvecklare, akutsjukvård och internmedicin.
018-6122520

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Inför intervjun ser vi gärna att du laddar upp ett aktuellt resultatintyg från universitetet som bilaga till din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.