Tillbaka

Psykolog barnskyddsteamet samt Barnspecialistmottagningarna i länet

Referensnummer AS30/2023
Sista ansökan 2023-02-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vi söker en legitimerad psykolog till sektionen Barns vård och hälsa, med uppdrag inom Barnskyddsteamet och på Barnspecialistmottagningarna i länet. Sektionen Barns vård och hälsa är en del av Akademiska barnsjukhuset. Inom sektionen finns förutom Barnskyddsteamet även fem Barnspecialistmottagningar i länet samt Centrala barnhälsovården.
Barnskyddsteamet står till förfogande för samhällets och rättsväsendets behov av särskild barnmedicinsk kompetens när misstanke uppstår om att barn eller ungdomar far illa. Vi bistår vid den utredningen och ger råd vid anmälningar till de sociala och polisiära myndigheterna. Vi bedriver uppföljning, kvalitetssäkring och formulerar rutiner för handläggning av barn som far illa.

Ditt uppdrag


Psykologen ingår som en mycket viktig del i Barnskyddsteamet och har framför allt i uppdrag att genomföra psykologiska bedömningar av barn och ungdomar som utreds för placering utanför det egna hemmet. Flera olika professioner arbetar tillsammans i teamet och vi samverkar med andra sjukvårdsenheter och myndigheter. Teamet utgår från ett helhetsperspektiv om barns och ungdomars fysiska, psykiska och sociala hälsa och hur dessa påverkats av eventuella trauman. Vi bedriver utbildning, forskning och preventionsarbete samt har en konsultativ roll i samhället angående frågor om barn som far illa.
Uppdraget som psykolog inom Barnspecialistmottagningarna innefattar att träffa barn och unga med i huvudsak somatisk problematik, t.ex. övervikt, långvarig smärta eller astma. Här kommer du som psykolog ha stor möjlighet att påverka innehållet i arbetet som sker i nära samarbete med övriga professioner - barnläkare, barnsjuksköterskor och fysioterapeuter.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad psykolog.

Du har klinisk erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och deras familjer. Du har också grundläggande utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) och kunskap om psykologisk bedömning, utredning och evidensbaserade behandlingsmetoder. Det är meriterande om du har erfarenhet av att genomföra traumabedömningar. Meriterande är också erfarenhet av psykosomatiskt arbete med barn och unga. Du har förmåga att arbeta självständig men också i team med andra professioner.

Som person ser vi att du är positiv, engagerad och trygg i din yrkesroll som psykolog. Du bör ha bra förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer, professioner och myndigheter.
Du arbetar med ett patientfokuserat synsätt tillsammans med teamet. Utbildning och kvalitetsutveckling ser du som en viktig och självklar del i ditt arbete inom sektionen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidare, heltid. Tillträde efter överenskommelse. Vi erbjuder kvalificerad handledning. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef Nina Mohlin nina.mohlin@akademiska.se
Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 070 611 75 06
SACO/ Psykologförbundet Marianne Smette Ezra 018-611 89 50

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer utförs fortlöpande under rekryteringsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.