Tillbaka

Barnmorskor till obstetriska specialistmottagningarna

Referensnummer AS1392/2022
Sista ansökan 2023-02-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård'

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Obstetriska öppenvården söker barnmorskor.

Vår verksamhet


Obstetriken är en sektion inom verksamhetsområde kvinnosjukvård och sektionen innefattar förlossningsavdelningen, BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna. Hos oss föder ca 4 300 kvinnor barn per år. Obstetriska specialistmottagningarna består av ultraljudsmottagning, bedömningsmottagning, specialistmödravård, Aurora mottagning, BB på väg, återbesöksmottagning samt amningsmottagning. Mottagningarna har tillsammans ca 25 000 besök per år.

Vi är ett tjugotal barnmorskor och läkare som utgör teamet på obstetriska mottagningarna. Vi bedriver högkvalificerad vård i nära samarbete med våra kollegor på kliniken. Vi är ett högkompetent, engagerat, tryggt och glatt team med barnmorskor, obstetriker och undersköterskor. Det kollegiala stödet och samarbetet är väl inarbetat och mycket värdefullt för oss. Vi strävar hela tiden mot att utveckla och förbättra vårt arbete och har alltid patienternas intresse i fokus.

Är vi rätt för dig?


Hos oss får du arbeta i ett mycket kompetent team med barnmorskor och läkare. Vi är en väl inarbetad grupp med fokus på hög kvalitet. Kompetensutveckling och tvärprofessionellt kunskapsutbyte ingår i arbetet. Arbetet är självständigt men vi finns alltid till hands för varandra och vi har ett nära samarbete med våra kollegor.  Då vi är ett Universitetssjukhus har vi också ett nära samarbete med Upsala Universitet. Att ge patienten, kvinnan, barnet, familjen det bästa möjliga omhändertagandet ser vi som en självklarhet. Likaså respekten för människors olika tankar, kulturer, åsikter och värderingar.

Vem/vilka söker vi?


Barnmorska till specialistmödravården 
Du är legitimerad barnmorska med några års erfarenhet från arbete på Barnmorskemottagning, gärna med specialistkompetens inom diabetesvård.  

Barnmorska till fostermedicin
Du är legitimerad barnmorska med specialistkompetens inom ultraljud. RUL-certifiering är ett krav och du får gärna vara KUB-certifierad. Du har några års erfarenhet som ultraljudsbarnmorska.

Barnmorska till BB på Väg (BB vård i hemmet)/Amningsmottagningen
Du är legitimerad barnmorska med minst två års erfarenhet från BB vård, gärna erfarenhet från rådgivning kring amning och första tiden med barnet.

Barnmorska till bedömningmottagning, induktionsmottagning, obstetrisk akutmottagning(AGO)
Du är legitimerad barnmorska med några års erfarenhet från förlossningsvård. I arbetet ingår också arbete inom någon annan del av Obstetriken, utifrån önskemål och verksamhetens behov.

För samtliga tjänster
För samtliga tjänster gäller att du är intresserad av att arbeta i flera delar av vårdkedjan. Du kan tex kombinera arbete på BB på väg med arbete på BB, förlossningen eller någon av våra mottagningar. Som ultraljudsbarnmorska och barnmorska på SMVC arbetar du också på någon av våra andra enheter tex vår bedömningsmottagning. Vi erbjuder också möjlighet till arbete på vår obstetriska akutmottagning, AGO.

För att trivas hos oss behöver du vara trygg och stabil som person och i din yrkesroll. Du är självständig, strukturerad och ansvarstagande samt har ett professionellt förhållningssätt gentemot patienter och kollegor. Du stimuleras av omväxlande arbetsuppgifter och att få vara en del av våra kompetenta team och bidra till vårt goda samarbete mellan professionerna. Vi värdesätter din flexibilitet och ditt intresse för kvalitetsarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Dina kvalifikationer


Legitimerad barnmorska, samt se information under respektive tjänst.

Anställningsform och sysselsättningsgrad


Tjänstgöringsgrad och tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan senast 2023-02-19. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du vara med och utvecklas med oss på


obstetriska specialistmottagningarna?


För mer information kontakta:
Avdelningschef Katarina Volgsten 072-1414984, 018- 617 02 45
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.