Tillbaka

Senior klinisk farmaceut inom Region Uppsala

Referensnummer AS28/2023
Sista ansökan 2023-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Läkemedel och farmaci, med ca 80 anställda, utgör Akademiska sjukhusets sjukhusapoteksfunktion och består av enheterna Läkemedelsförsörjningen, Läkemedelsberedningen, Avdelningsfarmaci och Klinisk farmaci. På enheten Klinisk farmaci arbetar idag ca 23 kliniska farmaceuter, på Akademiska sjukhuset och lasarettet i Enköping.

Ditt uppdrag


Här erbjuds ett uppdrag i en spännande verksamhet i en nytänkande organisation. Du får möjlighet att som senior farmaceut medverka i att planera, organisera samt leda den övergripande utvecklingen av klinisk farmaci. Du kommer att vara anställd på enheten Klinisk farmaci och arbeta med sjukhusets övergripande farmaceutiska uppdrag samt bidra till att främja karriär- och kompetensutveckling för kliniska farmaceuter (implementering av FRIHSK-ramverket). Tjänsten kommer även omfatta ansvar för introduktion av nyanställda samt handledning av studenter och juniora kollegor. Du kommer att arbeta för ökad patientsäkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet inom läkemedelsområdet – i multiprofessionella team och alltid med patienten i centrum.

Dina kvalifikationer


Krav på behörighet är att du är legitimerad apotekare med magister i klinisk farmaci eller motsvarande. Du har mångårig klinisk relevant erfarenhet, minst 5 år, inkl. utvecklingsarbete och handledning. Du har erfarenhet av att hålla presentation/undervisning internt, externt, nationellt och/eller internationellt och har gedigen kunskap om handledningsmetodik samt erfarenhet av att praktiskt handleda kollegor/studenter.  Du är en erkänd auktoritet som rådfrågas av seniora kollegor och du har djup kunskap inom patientsäkerhetsarbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du är initiativrik och har patientens bästa i fokus.

Din kompetens


Som person ser vi gärna att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter som ger resultat. Du tar ansvar och driver dina processer på ett strukturerat sätt. Vidare ser vi att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och strävar efter att nå de uppsatta målen. Slutligen ser vi att du trivs med att arbeta med andra människor, är lyhörd, drivs av att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning tillsättning 2023-02-01 eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för klinisk farmaci
Emelia Samuelsson 018-617 20 20 alternativt bitr. chefsapotekare Ulrika Gillespie 018-612 26 71
Facklig företrädare Catherine Duarte Martins 070-6115233 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.