Tillbaka

Kvalitetscontroller inom mat och måltider, vårdkvalitetsenheten

Referensnummer AS23/2023
Sista ansökan 2023-01-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministration

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Våren 2022 införde Akademiska sjukhuset ett nytt måltidssystem med kylda enportionsrätter och måltidspersonal i avdelningskök. Ett viktigt arbete är att tillsammans med förvaltningen fastighet och service följa upp och kvalitetssäkra måltidssystemet samt att planera för Region Uppsalas framtida måltidsförsörjning. Målsättningen är att alla patienter ska erbjudas personcentrerade måltider. För att säkerställa en kostnadseffektiv och patientsäker nutritionsvård behöver de nya rutinerna implementeras och kontinuerligt följas upp. Uppdraget är sjukhusövergripande och innebär samarbete med förvaltningen fastighet och service som ansvarar för måltidssystemet och måltidspersonalen.

Med engagemang och kunskap strävar vi efter att bli det ledande universitetssjukhuset i Sverige. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter. Vill du bli en i vårt team och vidareutveckla kvalitets- och patientsäkerhetsarbetet inom Akademiska Sjukhuset, Region Uppsala avseende mat och måltider? Du kommer ingå i vår arbetsgrupp på vårdkvalitetsenheten inom avdelningen för kvalitet och patientsäkerhet där du får möjlighet att påverka och utveckla måltidsarbetet på sjukhuset.

Ditt uppdrag


Arbetsuppgifterna är sjukhusövergripande och består av att systematiskt följa upp och utveckla kvalitetsarbetet med nutrition och måltider på sjukhuset inom arbetsgruppen för mat och måltider. Det innefattar både strategiskt arbete och att ge stöd till enskilda avdelningar. Det innebär bland annat att aktivt följa upp måltidsservices tjänster, implementera gällande avtal, följa kostnadsutvecklingen och samverka mellan förvaltningar inom Region Uppsala. Du kommer att delta i möten med avdelningarna och bidra med analys av kvalitet gällande nutrition i relation till ekonomi och inköp samt driva förbättringsarbetet med mat och måltider. I arbetet ingår också att delta i uppföljnings- och utvecklingsmöten med måltidservice samt att bereda ärenden för ägarrådet och kostnämnden.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning inom området, till exempel kostvetare, dietist eller sjuksköterska, gärna med examen på avancerad nivå (magister, master eller forskarutbildning). Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom både nutrition och offentliga måltider, systematiskt kvalitetsarbete och ledarskap. Du har en god förmåga att lyssna, kommunicera, uttrycka dig i tal och skrift. Vidare är du lösningsfokuserad, strukturerad och kan arbeta självständigt när det behövs. Du är drivande och redo att samarbeta med andra för att utveckla vården för våra patienters bästa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 50% med tillträde enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Marie Sjödin, chefssjuksköterska vårdkvalitetsenheten marie.sjodin@akademiska.se
Leg dietist, vårdkvalitetsenheten Susanne Fredén, susanne.freden@akademiska.se
[url=mailto:susanne.freden@akademiska.se][/url]Leg dietist, vårdkvalitetsenheten Karin Kauppi, karin.kauppi@akademiska.se

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan, dock senast 27/1-23

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.