Tillbaka

85E söker ny sjuksköterskekollega till sitt team

Referensnummer AS1354/2022
Sista ansökan 2023-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vi har ett stort upptagningsområde då vi är en av sex högspecialiserade neurokirurgiska kliniker i Sverige och vi tar emot både planerade och akuta patienter dygnet runt. Patienterna som vi vårdar har blödningar i huvudet, tumörer i hjärnan och ryggen, skador på ryggraden, kärlmissbildningar och hydrocefalus. Hjärnan är det viktigaste vi har och den del som bestämmer över vår kropp och vilka vi är. Hjärnan är en gåta vi hela tiden lär oss mer om. Den styr allt vi gör, eller inte klarar av. Låter det spännande? Då har vi arbetet för dig!

Ditt uppdrag


Att vara sjuksköterska på neurokirurgavdelningen är ett spännande arbete som innebär att du får möjlighet att arbeta med det viktigaste en människa har- hjärnan! Som sjuksköterska hos oss blir du del av ett skickligt team, där vi stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer få möjlighet att utveckla din kliniska blick och arbeta självständigt. Vi har ett nära samarbete med andra professioner, och du kommer utgöra en viktig pusselbit i både vårt arbete med arbetsmiljö och i patientsäkerhet på avdelningen. Hos oss kommer du möta ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter som ger dig en bred kompetens. Som sjuksköterska hos oss arbetar ni som regel i fyravårdlag dag och kväll, vilket innebär ca sex till sju patienter per team. Är du en erfaren sjuksköterska finns det även möjlighet att arbeta nattetid.

Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning, får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. Är du nyutexaminerad sjuksköterska kommer du att få gå Akademiska sjukhusets Kliniska Utvecklingsår. Det innebär att du får möjlighet att bedriva kliniskt arbete på vår avdelning, samtidigt som du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper och utbyta erfarenheter med nyanställda kollegor runtom hela sjukhusets verksamhetsområden. Kliniskt Utbildnings År planeras in i ditt schema och räknas in i din tjänstgöringstid. För dig som är erfaren sjuksköterska har vi på neurokirurgavdelningen möjlighet att erbjuda dig kompetensförstärkande kurser inom neurokirurgi.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du tidigare erfarenhet som sjuksköterska så är det meriterande, men även du som är nyexaminerad är välkommen att söka. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet 

Din kompetens


Du har intresse för att utveckla vår verksamhet där patienten alltid är i fokus. Du har förmåga att prioritera och omprioritera dina arbetsuppgifter vartefter det behövs. Hos oss arbetar man både självständigt och i team, varför vi värdesätter förmågan att samarbeta med andra högt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi har individuellt schema med möjlighet att påverka din arbetsförläggning. hos oss. Hos oss finns möjlighet att arbeta hel- eller deltid, rotationstjänstgöring med eller utan nätter. Vi erbjuder individuell inskolning under ca 6 veckor beroende på tidigare erfarenhet. Som nyutexaminerad sjuksköterska kommer du också att ingå i sjukhusets kliniska utvecklingsår.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Cornelia Moström 018–611 40 48
Gruppchef Maria Pettersson 018-617 61 22
Facklig kontaktperson, Vårdförbundet, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.