Tillbaka

Operationssjuksköterska till thoraxoperation

Referensnummer AS1531/2022
Sista ansökan 2023-02-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och - anestesi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Thorax är Akademiska sjukhusets specialklinik för kirurgisk behandling av sjukdomar i bröstkorgen. Här utför vi operationer i hjärtat, lungorna och de stora blodkärlen. De vanligaste diagnoserna är kranskärlssjukdom, klaffel, pulsåderbråck och lungtumörer. Vi utför även ECMO-behandlingar på indikation lungsvikt och hjärtsvikt. 

Vår operationsavdelning är en modern och högteknologisk enhet med fem operationssalar för konventionell thoraxkirurgi och en interventionssal för kateterburen intervention. Vi har ett nära samarbete inom hela verksamhetsområdet och ett gemensamt ansvar för hela vårdkedjan, vilket gör att vi kan planera, genomföra och utvärdera hela patientflödet. Inom verksamhetsområdet arbetar vi aktivt med arbetsmiljöfrågor. Vi har korta beslutsvägar där långsiktighet och kvalitet är våra ledord. 

På thoraxoperation får du chansen att bli en del av en högspecialiserad och spännande verksamhet där du kommer att arbeta i en mycket effektiv organisation med ett professionellt team som tillsammans levererar specialistvård med en mycket hög medicinsk kvalitet.  

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård. Vi välkomnar både dig som är erfaren och dig som är ny i rollen som operationssjuksköterska.

Vi söker dig som: 
  • ser en utmaning i att arbeta i en helt ny verksamhet, med möjlighet att påverka ditt arbete
  • är flexibel och lösningsfokuserad samt har lätt för att kommunicera och samarbeta
  • är positiv till att delta i kvalitets- och utvecklingsarbete.

Vi erbjuder


  • en tillsvidareanställning på heltid med lön och tillträdesdag efter överenskommelse.
  • en stimulerande arbetsmiljö där vi lägger stor vikt vid kvalitets- och kompetensutveckling för både dig och verksamheten. 
  • en individuellt anpassad introduktion beroende på tidigare erfarenhet

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Anna-Karin Hammarlund, avdelningschef 018-612 26 85, 076-496 38 38 
Camilla Sandström, bitr. avdelningschef 018-617 52 92 
Facklig kontaktperson Vårdförbundet, nås via växeln 018-611 00 00  

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.