Tillbaka

Forskningssjuksköterska KFUE

Referensnummer AS19/2023
Sista ansökan 2023-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom verksamhetsområde Blod- och tumörsjukdomar finns fem sektioner och vi är totalt ca 400 medarbetare.

Kliniska forsknings- och utvecklingsenheten, KFUE, är en avdelning inom verksamhetsområdet Blod- och tumörsjukdomar på Akademiska sjukhuset. KFUE har bidragit till den kliniska forskningen inom BOT sedan år 2000 och har idag ett drygt trettiotal anställda (forskningssjuksköterskor, forskningsundersköterskor, projektledare, administratör, ekonom, avdelningschef och medicinskt ansvarig läkare). Idag bedrivs cirka 180 kliniska studier inom området Blod- och Tumörsjukdomar, både från läkemedelsföretag och akademin.

Vi söker nu en forskningssjuksköterska till kliniska forsknings- och utvecklingsenheten (KFUE). KFUE planerar och genomför klinisk forskning inom verksamhetsområdet Blod- och Tumörsjukdomar och vi är ett team på ca 18 forskningssjuksköterskor som arbetar med detta. Vi är uppdelade i mindre grupper som jobbar i team med olika typer av cancerdiagnoser. Arbetet är självständigt men vi tar ofta hjälp och stöd av varandra. Vi huserar i helt nya lokaler i ingång 100/101, där vi har våra kontor som vi delar med varandra, ca 2-4 sköterskor per rum. I nära anslutning till oss finns vårdavdelningar, behandlingsavdelningar och mottagningar där vi träffar våra patienter.

Ditt uppdrag


Som forskningssjuksköterska har du en central roll som kontaktsjuksköterska för de patienter som deltar i kliniska prövningar/studier, och ansvarar för deras planering, vård och behandling. Arbetet innebär också en stor del administrativa arbetsuppgifter såsom sedvanlig vårddokumentation, samordning, tidsbokning samt forskningsrelaterad dokumentation. Som medarbetare på KFUE arbetar du i nära samarbete med sjuksköterskor och läkare på kliniken. Vi är ett team med patienten i centrum!

På KFUE finns en stor variation av kliniska prövningar/studier. Det finns arbetsuppgifter både för den som trivs i en mer administrativ roll och för den som vill arbeta närmare patienten.

Vissa av våra kliniska prövningar utförs på enheten för Fas-1 prövningar där vi administrerar cytostatika, immunterapi och vacciner för första gången till människa och hanterar biverkningar och ibland akuta reaktioner.

Dina kvalifikationer och din kompetens


Du är utbildad sjuksköterska med intresse för cancervård och kliniska prövningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med kliniska prövningar sedan tidigare och/eller om du har erfarenhet av att arbeta med onkologiska eller hematologiska patienter och/eller behandlingar. Specialistsjuksköterskeutbildning inom onkologisk vård är meriterande.

Du behöver vara välstrukturerad, noggrann och ha god samarbetsförmåga. Som forskningssjuksköterska behöver du kunna arbeta självständigt och trivas i en arbetsmiljö som ställer höga krav på dig.

Vi erbjuder


Vi arbetar enligt kompetensmodellen för forskningssjuksköterskor och har ett robust och individanpassat introduktionsprogram för nyanställda sjuksköterskor. Hos oss får du möjlighet att vidareutvecklas inom området genom föreläsningar och möten som kan vara lokala eller nationella. 

Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid, provanställning om högst sex månader kan komma att tillämpas. Du kommer arbeta dagtid måndag – fredag, flexavtal finns. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Christina Kawati Stenberg – Avdelningschef KFUE 018-617 37 32

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.