Tillbaka

3A affektiv slutenvårdsavdelning söker nattsjuksköterska

Referensnummer AS848/2022
Sista ansökan 2023-02-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Psykiatriavdelning 3A är en heldygnsvårdavdelning med 13 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av patienter med affektiva sjukdomar, främst bipolär sjukdom och ätstörningsproblematik. Vi är i Region Uppland den enda psykiatriska heldygnsvårdavdelningen som har ett behandlingsprogram för patienter med ätstörningsproblematik. Fyra vårdplatser är knutna till denna behandling och vi för ett nära samarbete med öppenvården både inför inskrivning samt vid utskrivning.

Då samsjukligheten är hög inom både bipolär sjukdom och ätstörningsproblematik så är det betydelsefullt att du som sjuksköterska följer somatiska komplikationer med den psykiatriska sjukdomen. Vilket gör att somatiskt- och psykiatriskt omvårdnadsarbete bedrivs parallellt med våra inneliggande patienter.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska på vår avdelning leder och fördelar du omvårdnadsarbetet i ett nära samarbete med skötare/ undersköterskor samt koordinerar och prioriterar insatser för patienten i dennes vårdsituation. Du medverkar i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i övriga forsknings- och utvecklingsarbeten. Du är med och utvecklar den somatiska- och psykiatriska omvårdnaden på avdelningen tillsammans med dina sjuksköterskekollegor.

Din kompetens


Vi söker dig som är legitimerad Sjuksköterska, gärna med något års erfarenhet. Vi ser en senare specialisering som en naturlig kompetensutveckling. Du som kanske tvekar att söka tjänsten för att det är en psykiatrisk vårdavdelning, kontakta då Anna och boka ett besök på avdelningen. Vi träffar dig gärna och berättar mer om vår avdelning och om sjuksköterskans viktiga jobb inom psykiatrin och i synnerhet på avdelning 3A. Vi ser mycket till den personliga lämpligheten, och till ett nyfiket och öppet sinne.

Vi erbjuder


Tillsvidaretjänst på heltid. Arbetstiderna är förlagda till natt. Vi tillämpar önskeschema. Du erhåller ett slutenvårdstillägg på 2000 kronor/månaden vid heltid utöver grundlön och övriga ersättningar. För ständig natt gäller förkortad arbetstid vilket innebär 32,20 timmar/veckan.

Vi lägger stor vikt vid att du ska känna dig trygg i din roll som sjuksköterska och med dina arbetsuppgifter. Beroende på hur erfaren du är bygger vi tillsammans upp din introduktion för bästa resultat.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Anna Wallin 018-611 23 35
Facklig kontaktperson - Vårdförbundet nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.