Tillbaka

Biträdande avdelningschef sökes till psykiatriavdelning 3A

Referensnummer AS1643/2022
Sista ansökan 2023-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Psykiatriavdelning 3A är en heldygnsvårdavdelning med 13 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av patienter med affektiva sjukdomar varav fyra vårdplatser är avsedda för ätstörningsproblematik. Vi är den enda psykiatriska heldygnsvårdavdelningen i Regionen som har ett behandlingsprogram för patienter med ätstörningsproblematik. Då somatisk samsjuklighet är vanligt förekommande så bedrivs psykiatriskt och somatiskt omvårdnadsarbete parallellt.

Ditt arbete som biträdande avdelningschef


Ledningsstrukturen på avdelningen består av en avdelningschef, medicinskt ledningsansvarig läkare (MLA) och en biträdande avdelningschef. Vi söker nu en biträdande avdelningschef som i nära samarbete med avdelningschef kommer arbeta med att skapa en god arbetsmiljö, hög patientsäkerhet och god vårdkvalitet.

Som biträdande avdelningschef har du personalansvar och arbetsmiljöansvar tillsammans med avdelningschef och arbetar med uppföljning av din personal och deras kompetensutveckling. Du kommer att vara med och leda och fördela det dagliga arbetet, vara engagerad och bedriva förbättringsarbete. Du kommer även vara delaktig i anställningsprocessen av nya medarbetare och introducera ny personal i samråd med avdelningschef samt ersätta vid dennes frånvaro. Vid behov kommer du också att handleda sjuksköterskor och undersköterskor i det dagliga omvårdnadsarbetet.

I nära samarbete med avdelningschef och bemanningsansvarig säkerställer du att bemanningen är optimerad, både långsiktigt och kortsiktigt, och att det dagliga arbetet för sjuksköterskor och undersköterskor fortlöper väl under dagen.

Din kompetens


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykiatrisk slutenvård. Det är meriterande om du är utbildad specialistsjuksköterska i psykiatri. Tidigare erfarenhet som chef och/eller ledare är meriterande.

Vi söker dig som är strukturerad och kan arbeta självständigt. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt initiera och driva förändringsarbete på enheten. Som person är du kommunikativ, arbetar för att upprätthålla god stämning samt arbetar med att utveckla personalen. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem samt snabbt sätta dig in i akuta situationer på avdelningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession med ett förordnande på 3 år som biträdande avdelningschef. Tjänsten är främst förlagd till vardagar dagtid där även klinisk tjänstgöring och administrativt arbete ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Anna Wallin 018-611 23 35
Facklig kontaktperson - Vårdförbundet nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.