Tillbaka

Specialistsjuksköterska

Referensnummer AS1633/2022
Sista ansökan 2023-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Psykosmottagning B

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Psykosmottagning B bedriver verksamhet för personer över 18 år. Mottagningen har ett särskilt uppdrag vad gäller specialistpsykiatrisk utredning, behandling, omvårdnad och rehabilitering för patienter med schizofreni eller schizofreniliknande tillstånd. Alla patienter tilldelas en ansvarig läkare och en samordnare (case manager). Mottagningens arbetssätt utgår från Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för vård och stöd vid schizofreni och schizofreniliknande tillstånd, med målsättningen att patienten med stöd och hjälp ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Patienter vid mottagningen erbjuds bland annat IMR (illness, management and recovery), insatser enligt vårdprogrammet för psykiatrisk rehabilitering, social färdighetsträning, VOSS (vård- och stödsamordning) och hälsofrämjande åtgärder. Arbetet är teambaserat. Varje team består av psykologer, specialistläkare, specialistsjuksköterskor inom psykiatrisk vård, sjuksköterskor, skötare, dietist, arbetsterapeut och kuratorer. Vi samarbetar med andra vårdgivare inom kommun och landsting och vi erbjuder även stöd till närstående.

Ditt uppdrag


Som specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård:
– ansvarar du för att definiera och utveckla personcentrerad vård
– har du en central roll i samverkan kring komplexa vårdbehov
– ansvarar du för att implementera ny kunskap inom psykiatrisk omvårdnad
– ansvarar du för att bedriva och genomföra omvårdnadsuppdrag utifrån verksamhetens behov
– är du samordnare för ett antal patienter
– medverkar du i, och har möjlighet att utveckla, gruppverksamheter för mottagningens patienter
– arbetar du med psykoedukation, läkemedelsuppföljning och rådgivning
– administrerar du läkemedel och provtagning

Hos oss får du arbeta i ett stabilt välfungerande team som har stor samlad erfarenhet av patientgruppen och mottagningens uppdrag. Psykosmottagningen är uttalat utvecklingsinriktad och vi planerar efter behov utbildningar i de metoder, instrument och gruppbehandlingar som är nödvändiga.

Dina kvalifikationer och din kompetens


Vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård, eller allmänsjuksköterska med motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av psykiatri är meriterande. Du tycker även att det är viktigt med den sociala arbetsmiljön och att ha trevligt på jobbet. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Som specialistsjuksköterska förväntar vi oss att den avancerande psykiatriska omvårdnaden alltid är i fokus, både i kontakt med patienten och anhöriga. 

Arbetet är förlagt måndag till fredag kontorstid utan helgtjänstgöring. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder


Tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför anställning tas utdrag från misstanke- och belastningsregister. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Karl Ylikiiskilä, Avdelningschef
karl.ylikiiskila@akademiska.se
018-6118895 / 070-6926996

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.