Tillbaka

Sjuksköterska akutmottagningen för infektionssjukdomar

Referensnummer AS1628/2022
Sista ansökan 2023-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Infektionssjukvård är en specialitet som omfattar olika smittsamma sjukdomar och andra infektiösa tillstånd som människor kan drabbas av. En infektion kan vem som helat råka ut för, oavsett ålder och grundläggande hälsa. Det betyder att vi vårdar en stor variation av patienter; unga som gamla, tidigare friska personer liksom människor med olika underliggande hälsoproblem. Det kan vara allt ifrån akuta livshotande tillstånd till kroniska infektioner som kräver långvarig behandling. Bredden och variationen gör arbetet intressant och ständigt utvecklande. ”Man lär sig någonting varje dag” är en vanlig kommentar även från dem som jobbat här under många år. Kunskap om infektionssjukdomar och smittspridning har man nytta av oavsett vilket område man väljer att jobba med i framtiden, och oavsett var i världen man vill arbeta.

På akutmottagningen för infektionssjukdomar tar vi dygnet runt emot patienter med akuta infektioner som kräver högspecialiserad vård. Listan över sjukdomar som vi behandlar här kan göras lång; allt ifrån sepsis till luftvägsinfektioner, hudinfektioner och tropiska sjukdomar. Många patienter söker direkt till infektionsakuten, men man kan även bli remitterad hit eller komma med ambulanstransport. Vi undersöker, utreder och behandlar våra patienter. Vissa lämnar sjukhuset redan samma dag, medan andra behöver läggas in för fortsatt vård. Arbetstempot är ofta högt och patientflödet kan ibland vara intensivt, vilket gör arbetsdagarna innehållsrika.

Kliniken består av en akutmottagning, en elektiv mottagning, en poliklinisk immunbristenhet, vaccinationsmottagningar, en forskningsenhet samt vår vårdavdelning 30F. Vi stävar efter att du som anställd hos oss ska få möjlighet att få se vården ur olika perspektiv, och uppmuntrar till rotationstjänstgöring mellan akutmottagningen och vårdavdelningen.

Verksamhetsområdet infektionssjukvård står idag inför nya utmaningar med en global pandemi och utbrott av både inhemska och gränsöverskridande smittor, men vi står också inför nya möjligheter med snabbt utvecklade behandlingsmetoder. Vi söker därför dig som har ett intresse för infektionssjukvård och som vill vara med och utveckla vår verksamhet nu och för framtiden. Målet är att vi tillsammans ska ge våra patienter en vård i världsklass!

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska på infektionsakuten jobbar du i ett team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Din roll är bl.a. att ansvara för patientflödet och logistiken runt patienten, så att det akuta omhändertagandet blir effektivt och patientsäkert. Du möter patienter med en stor variation av symptom och sjukdomsbilder.

Du ansvarar för triagering, provtagning och prioritering av patienterna. Våra sjuksköterskor och undersköterskor medverkar också vid olika undersökningar för att tillsammans med våra läkare komma fram till rätt diagnos. Det är ett spännande utredningsarbete som leder till att vi snabbt kan påbörja behandling och ofta bota våra patienter.
Arbetet innebär mycket patientkontakt och kräver en utvecklad förståelse för patientens omvårdnadsbehov. Du blir patientens trygghet och stöd i en situation som kan upplevas som påfrestande för både den som är sjuk och deras anhöriga.  

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med särskilt intresse för akut- och infektionssjukvård. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av akutsjukvård, men vi ser det inte som ett krav.

Din kompetens


Du trivs med att arbeta i ett akutflöde, med ständigt nya patientkontakter. Du har en förmåga att behålla lugnet i akuta situationer och när det råder hög arbetsbelastning. Du är van att arbeta självständigt, men gillar att vara en del i ett team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, och viljan att utvecklas genom ett ständigt lärande.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska, på heltid eller den omfattning som passar dig. Vi jobbar aktivt med schemaläggning för att i möjligaste mån anpassa medarbetarnas arbetstider efter individuella önskemål och behov. Arbetet innebär viss tjänstgöring på kvällar och helgar. Om du önskar kan även nattpass erbjudas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Kom gärna på besök eller ring!
Avdelningschef Katarina Öberg, 018/611 35 70, katarina.b.oberg@akademiska.se

Facklig kontaktperson Vårdförbundet Amelie Lidén, 018–611 56 29

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.