Tillbaka

Urolog/medicinskt ansvarig läkare till OPT-kallelsekansli

Referensnummer AS1484/2022
Sista ansökan 2023-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Regionalt cancercentrum Mellansverige

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Regionalt cancercentrum i sjukvårdsregion Mellansverige arbetar för en bättre och mer jämlik cancervård i våra sju regioner genom att verka för målen i den Nationella cancerstrategin (SOU2009:12). Arbetet bedrivs även på nationell nivå i nära samarbete med de fem övriga RCC-kontoren i Sverige. Regionalt cancercentrum Mellansverige (RCC) ligger organisatoriskt under Akademiska sjukhuset med Region Uppsala som värdregion, men har ett sjukvårdsregionalt uppdrag.

Regionalt cancercentrum Mellansverige är föregångare inom nationell kunskapsstyrning. Vi stödjer framtagandet av nationella vårdprogram för de flesta cancerdiagnoser som tillsammans med cancerregistret och våra diagnosspecifika kvalitetsregister möjliggör en ständig förbättring av cancervården. Vi står för ett brett stödjande arbete som innefattar prevention, diagnostik och behandling av cancer samt rehabilitering och palliativ vård.

Regionalt cancercentrum Mellansverige är en arbetsplats med en stark gemenskap där samarbete är viktigt och där arbetsglädjen förenar oss. Vill du ha en stimulerande arbetsplats med möjlighet till utveckling samtidigt som du kan bidra till att göra cancervården bättre - då är det här ett jobb för dig.
RCC ligger i Uppsala, inom området Uppsala Science park och har ett femtiotal anställda. Arbetsspråket på RCC är svenska.

Ditt uppdrag


Utifrån socialdepartementets uppdrag till SKR/RCC gav samverkansnämnden hösten 2021 RCC Mellansverige uppdraget att starta upp ett projekt med en regional samordningsfunktion för att understödja uppbyggandet och implementering av en organiserad prostatacancertestning (OPT) dnr (RS/210032). Målet är att prostatacancertestning i framtiden ska utföras på ett strukturerat, jämlikt och kvalitetssäkrat sätt.

Ett sjukvårdsregionalt kallelsekansli med lokaler på RCC Mellansverige kommer att inrättas och vara det strukturella navet i OPT-organisationen. Kallelsekansliet kommer att skicka ut information och erbjudande om regelbunden testning med PSA. Erbjudandet kommer det första året (2023) att skickas ut inom ramen för ett pilotprojekt, för att sedan troligen skalas upp och övergå i förvaltning.

RCC Mellansverige söker en medicinskt ansvarig urolog till det sjukvårdsregionala kallelsekansliet för OPT. Kansliet kommer under uppbyggnaden att skötas av sjuksköterska med stöd av medicinskt ansvarig urolog och i samarbete med sjukvårdsregional projektledare. Medicinskt ansvarig läkare kommer även att vara RCC Mellansveriges representant i den nationella arbetsgruppen för OPT (NAG OPT) och på sikt leda den sjukvårdsregionala OPT styrgruppen.
I rollen ingår bland annat att:
  • Fungera som medicinsk rådgivare åt övrig personal på kallelsekansliet, både under uppbyggnad och drift
  • Delta i arbete för utveckling av IT-kallelsesystem OPT och vårdregister för organiserad Prostatacancertestning
  • Representera regionen Mellansverige i nationellt samarbete kring organiserad Prostatacancertestning
  • Representera sjukvårdsregion Mellansverige som regional områdesexpert

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistläkare i urologi med erfarenhet av prostatacancer.

Din kompetens


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. God samarbetsförmåga och social kompetens är viktigt då uppdraget innefattar nära samarbete med representanter och grupper inom RCCs verksamhet. I rollen som medicinskt ansvarig läkare är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och har en god förmåga att formulera dig i tal och skrift.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en visstidsanställning på 25%. Tillträde snarast till och med 2024-03-31.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Enhetschef: Jessica Nordlander, 018-617 71 02
Verksamhetschef: Johan Ahlgren, 018-617 71 01 
Fackliga ombud:
Vårdförbundet: Catharina Östman, 018-617 71 12
SACO: Marit Holmqvist, 018-617 71 34

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista svarsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.