Tillbaka

Biträdande avdelningschef med intresse att jobba med utveckling!

Referensnummer AS1471/2022
Sista ansökan 2022-12-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är du intresserad av ledarskap och känner dig motiverad till en utmaning samt att vara med och driva utveckling? 

Jag behöver en driftig och kompetent person vid min sida. Om du någon gång funderat på att arbeta med ledarskap, är ambitiös och har ett nytänk så kan du vara rätt person för tjänsten. Jag vill vara helt uppriktig med att detta inte alla gånger är ett lätt uppdrag men spännande och givande. Du som söker behöver vara trygg i dig själv, stresstålig men framför allt orädd för utmaningar.

Som biträdande avdelningschef kommer du tillsammans med mig leda utvecklingen av plastik- och käkkirurgiska vårdavdelningen, 85F2. Det är en avdelning som ingår i ett verksamhetsområde som bedriver högspecialiserad vård med NHV uppdrag. På avdelningen vårdas både vuxna och barn. Du kommer vara med och leda en verksamhet med medarbetare med mycket potential där flera av dem har många års erfarenhet, men vi kommer också tillsammans att rekrytera personal.Du kommer erbjudas intern ledarskapsutbildning.

Låter det intressant så hoppas jag att du söker tjänsten
/ Sabina Lindberg, avdelningschef Plastik- och käkkirurgisk vårdavdelning, 85F2

Vår verksamhet


Välkommen till avdelning 85F2 som förutom att vi ligger i fräscha och snygga lokaler mitt i 85-huset är en kirurgisk vårdavdelning med inriktning mot plastik- och käkkirurgi. Du erbjuds unik kunskap inom plastik- och käkkirurgi, samtidigt som du får goda kunskaper inom kirurgisk pre- och postoperativ vård. Men det bästa av allt måste ändå vara att våra specialiteter återskapar funktionalitet efter tex tumörsjukdom, svåra kroppsskador eller missbildningar.
Intag av patienter är till största delen planerat, men även akutintag sker. Åldersspannet på patienterna skiljer sig dramatiskt då de yngsta är under året men de äldsta har en mycket respektingivande ålder. Naturligtvis har vi ett nära samarbete med avdelningsläkaren under veckodagarna. Som anställd hos oss kommer du snabbt att märka att jobbet är variationsrikt med utmaningar och stimulans vilket såklart leder till en bred kompetens.

Ditt uppdrag


Vi söker dig som vill vara delaktig i och utveckla vår avdelning i din roll som biträdande avdelningschef tillsammans med avdelningschef och medarbetare. I ditt uppdrag som biträdande avdelningschef arbetar du dagtid 50 %, du är med och driver avdelningen mot nya mål och utmaningar tillsammans med avdelningschefen och medarbetarna. Resterande 50 % ser jag gärna att du arbetar kliniskt alternativt att vi kan diskutera fram en bra lösning.

Ditt arbete omfattar till stor del att leda avdelningen, till detta använder vi daglig styrning och teamtemp, du planerar och följer upp den dagliga verksamheten samt har ett gemensamt personalansvar för en del av avdelningens medarbetare. Du har ett nära samarbete med avdelningschefen, avdelningssekreteraren och bemanningsassistenten. Du är delaktig i patientflöden, arbetsmiljöfrågor, bemanningsfrågor, rekrytering, utvecklingsarbeten, reflektionsstunder och avdelningsmöten. Du är direkt underställd avdelningschefen och ersätter denna vid frånvaro.

Din kompetens


Du är legitimerad sjuksköterska och har några års erfarenhet. Är du utbildad specialistsjuksköterska och/eller har erfarenhet av ledarskap är det meriterande men inget krav. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet där engagemang och drivkraft till att motivera och utveckla verksamheten är en självklarhet. Du ser möjligheter i förändringsarbete och genom att informera och stödja medarbetarna skapar du ett positivt arbetsklimat.  Grundinställningen behöver vara att vi är här för patienten.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska, med ett visstidsförordnande som biträdande avdelningschef på 50 %. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Som anställd på Akademiska sjukhuset har du som en personalförmån möjlighet att använda dig av Friskhusets tjänster. Här har du som anställd tillgång till ett välutrustat gym med generösa öppettider, ett brett utbud av gruppträningspass och därutöver allt från stresskurser till massage. 

Läs mer om alla våra förmåner till dig som anställd inom Region Uppsala här.

Läs gärna mer om vår verksamhet på vår hemsida.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Sabina Lindberg 018-611 54 26
Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden så tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sök redan idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.