Tillbaka

Bemanningsassistent till obstetriken

Referensnummer AS1468/2022
Sista ansökan 2022-12-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Obstetrikens slutenvård består av förlossningsavdelningen där ca 4200 kvinnor föder varje år, och BB-avdelningen med 34 vårdplatser för gravida, nyförlösta och nyfödda. På avdelningarna arbetar barnmorskor, undersköterskor, köksbiträden och koordinatorer. Arbetet bedrivs dygnet runt med i stort sett samma verksamhet och arbetsbelastning. Förlossnings- och BB avdelningen har var sin bemanningsassistent och dessa arbetar tätt ihop då en stor del av personalen är gemensam och verksamheterna är beroende av varandra.

Ditt uppdrag


I arbetsuppgifterna som bemanningsassistent ingår:
- ansvar för schemaplanering/schemaläggning
- daglig planering av bemanning
- ansvar för registreringar i personaladministrativt system
- att vara delaktig i utvecklingsarbetet vad gäller arbets- och schemautveckling på avdelningen

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har som minst gymnasieutbildning, relevant yrkesutbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som ovan, gärna inom vården. Det är likaså meriterande om du har grundläggande kunskap inom avtal, arbetsrätt och personalekonomi och/eller har erfarenhet av administrativt arbete, t.ex. inom lön eller liknande. Har du arbetat i bemannings-, schemaläggnings- och/eller personalsystem tex Heroma är det meriterande.

Din kompetens


Du skall vara serviceinriktad med en positiv framtoning, vara organiserad, stresstålig och lösningsfokuserad. Du ska kunna hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt och inte vara rädd för att fatta beslut. Du ska också ha en känsla och förståelse för ekonomi. Eftersom arbetet är mycket självständigt måste du vara trygg i dina beslut utifrån regler i arbetstidslagen.  

Intresse för IT system och förmåga att snabbt lära dig olika system är en förutsättning för att klara arbetet. Arbetet innehåller mycket kontakt med chefer och medarbetare så du måste tycka om att ge service och hjälpa andra.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tjänstgöring vardagar dagtid och helgtjänstgöring var 4:e lördag. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef BB Anna Ekenberg Abreu, 070-611 49 20
Avdelningschef förlossningen Åsa Edström, 018-617 27 27
Facklig kontakt nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.