Tillbaka

Projektledare/monitor till kliniska forsknings- och utvecklingsenheten

Referensnummer AS1463/2022
Sista ansökan 2022-12-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom blod- och tumörsjukdomar finns fem sektioner och vi är totalt ca 400 medarbetare.

Kliniska forsknings- och utvecklingsenheten, KFUE, är en sektion inom verksamhetsområdet blod- och tumörsjukdomar på Akademiska sjukhuset. KFUE har bidragit till den kliniska forskningen inom onkologin sedan år 2000 och har idag ett drygt trettiotal anställda (forskningssjuksköterskor, forskningsundersköterskor, projektledare, administratör, ekonom, avdelningschef och medicinskt ansvarig läkare). Idag bedrivs cirka 200 kliniska studier inom området blod- och tumörsjukdomar, både från läkemedelsföretag och akademin.

Ditt uppdrag


I nära samarbete med ansvarig forskare/prövare, sponsor och sektionsledningen arbetar du med våra myndighets- och kontraktsrelaterade aktiviteter i samband med uppstart av våra studier. Du har en expertroll, du säkerställer att uppstartsarbetet sker i överensstämmelse med gällande lagar, förordningar och riktlinjer och att våra studier följer sjukhusets riktlinjer för budget och avtal.

Du är en intern och extern kontaktperson för våra studier under uppstart och du arbetar med att förbereda, granska och färdigställa studie- eller klinikspecifika dokument och ansökningar t.ex. till läkemedelsverk, etikprövningsmyndighet och biobank. Du samordnar vårt budget- och kontraktsarbete för akademiska studier och ser till att avtalen är kompletta och på plats i god tid innan start. Inom ramen för uppdraget som projektledare ansvarar du också för att utveckla våra interna processer. Ca 50 % av din tjänst arbetar du med monitorering av akademiska multicenterstudier. Med din och dina framtida kollegors hjälp utvecklar vi vår verksamhet, vi förfinar, vi förbättrar och vi effektiviserar.

Dina kvalifikationer


Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig eller privat sektor och gärna erfarenhet från projektledning och/eller monitorering av kliniska studier eller forskningssjuksköterska. Du har en naturvetenskaplig bakgrund, gärna med medicinsk inriktning. Som person är du van att arbeta med många kontakter och du har en gedigen kunskap inom regelverken för klinisk prövning t.ex. GCP. Du är tydlig i din kommunikation, trivs med att vara drivande, samordnande och tycker om att motivera och entusiasmera en grupp, du tar intuitivt vara på dina medarbetares kunskap och erfarenhet och är bra på att visa uppskattning. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid med lön och tillträdesdag enligt överenskommelse. Provanställning om högst sex månader kan komma att tillämpas. Hos oss får du möjlighet att vidareutvecklas inom området med regelbundna föreläsningar och möten som kan vara lokala, nationella och internationella.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Christina Kawati Stenberg, avdelningschef KFUE, 018-617 37 32
Frida Nyberg, projektledare och teamledare för projektledargruppen, 018-617 03 59
Facklig representant nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.