Tillbaka

Specialistläkare i klinisk patologi

Referensnummer AS1461/2022
Sista ansökan 2022-12-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vi arbetar linjebaserat och erbjuder nu en position som specialistläkare inom sektionen för klinisk patologi, Akademiska laboratoriet med fokus inom gynekologisk. Du kommer att arbeta i ett team av patologer som delar på förekommande uppgifterna inom linjen.

Ditt uppdrag


Förekommande diagnostik och utveckling inom klinisk patologi med fokus på gynekologisk patologi. Arbetsuppgifterna inkluderar diagnostik, utvecklingsarbete, medverkan vid kliniska ronder, handledning av ST-läkare samt en del administrativa uppgifter inom linjeverksamheten. Tjänstgöring vid ett universitetssjukhus förutsätter medverkan i pågående forskningsprojekt samt medverkan i undervisning på olika nivåer.

Dina kvalifikationer


Vi söker en legitimerad läkare med specialistkompetens inom klinisk patologi. Även akademisk meritering ses som en tillgång på ett Universitetssjukhus.

Arbetet ställer stora krav på interaktion med andra medarbetare på klinisk patologi, samt med medarbetare inom andra discipliner inom ramen för det multidisciplinära arbetet, varför god samarbetsförmåga bedöms vara värdefulla personliga egenskaper för arbetsuppgiften. Personliga egenskaper kan därför komma att prioriteras före andra meriter. Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende specialistläkare.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas om skäl bedöms föreligga.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tf Sektionschef Anette von Malmborg, 018-611 38 67
Tf läkarchef/medicinsk ledningsansvarig överläkare Irina Alafuzoff, 070-611 48 22
Facklig kontaktperson överläkare Johan Botling, 070-611 44 26 eller Upplands Allmänna Läkarförening kansli, 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.