Tillbaka

Dietist med intresse för onkologi och onkologisk endokrinologi

Referensnummer AS1457/2022
Sista ansökan 2022-12-20
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt. Nu söker vi en dietist inom medicinsk och onkologisk rehabilitering som är en del av sektionen för hälsoprofessioner i vårt verksamhetsområde. Inom medicinsk och onkologisk rehabilitering arbetar flera dietister som utgår från dietistmottagningen, vilket innebär nära kollegialt utbyte och stöd. Du kommer att ha din kliniska placering inom onkologi och onkologisk endokrinologi samt vara del i ett mastocytosteam.
  
Att vara dietist på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt teamarbete, där vi stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov.

Ditt uppdrag


Tjänsten avser placering främst inom onkologi. Du träffar patienter både inom slutenvården samt i öppenvården på behandlingsavdelning och strålbehandlingsavdelning. Du träffar även patienter med neuroendokrina tumörer på onkologisk-endokrinologiska avdelningen samt mottagningen där du är del i ett team med tätt samarbete med läkare och kontaktsjuksköterskor. Detta är ett högspecialiserat område med patientupptag från hela Sverige. Som en del i mastocytosteamet träffar du patienter från hela landet som är under utredning för systemisk mastocytos. Du träffar patienten för nutritionsutredning som en del av en teamutredning med flera olika specialiteter. Huvudsakliga arbetsuppgifter är nutritionsbehandling på vårdavdelning, mottagning och digitalt. Dietisten har ett nära samarbete med övrig vårdpersonal och deltar på ronder flera gånger i veckan. Arbetet består bland annat av rådgivning kring parenteral nutrition, kostråd vid biverkan av onkologisk behandling, förändrad funktion i GI-kanalen och ordination av enteral nutrition. Som dietist på onkologen har du två dietistkollegor som du arbetar tätt tillsammans med. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad dietist. Har du erfarenhet av nutritionsbehandling inom nämnda områden, slutenvård och enteral/parenteral nutrition ser vi det som meriterande. Men även du som är ny i dietistrollen är välkommen att söka.

Din kompetens


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du bör ha god förmåga att förutsättningslöst samarbeta med olika professioner, vara flexibel, ha god organisationsförmåga, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt intresse för utvecklingsarbete. Du bör känna dig bekväm med att fatta självständiga beslut och prioritera bland arbetsuppgifter. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse.
Som medarbetare inom Region Uppsala har du tillgång till Friskhusets gym, gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar och massage till ett förmånligt pris.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Andrea Lundkvist 018-617 37 33
Biträdande avdelningschef Ellinore Svensson 018- 611 97 34
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00


Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.