Tillbaka

Specialistläkare rehabiliteringsmedicin

Referensnummer AS1451/2022
Sista ansökan 2022-12-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi inom vårt verksamhetsområde är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt. 

Sektionen rehabiliteringsmedicin Akademiska sjukhuset, erbjuder nu en tjänst som specialistläkare inom rehabiliteringsmedicin.

Rehabiliteringsmedicin är en neurologisk basspecialitet med inriktning på utredning och rehabilitering av betydande funktionsnedsättningar hos personer med förvärvade skador i nervsystemet och långvarig smärta. Vår verksamhet omfattar både sluten- och öppenvård. Vårt arbetssätt grundar sig i tvärprofessionella team som med sin samlade kompetens tillsammans med patienten planerar och utför rehabiliteringsmedicinska insatser.

Specialistläkaren leder det medicinska arbetet och har huvudansvaret för samordning av rehabiliteringsinsatserna. För att trivas i vår verksamhet behöver du gilla att samarbeta med andra för att nå längre än vad du skulle gjort på egen hand och ha en vilja att arbeta med utveckling. 

Forskning, utbildning och utveckling är en viktig del inom vårt område och vi vill få igång mer forskning inom området. Vi bedriver utbildningsaktiviteter på flera nivåer riktade till läkarstudenter, ST-läkare och specialister. 

Ditt uppdrag


Vi erbjuder en tillsvidare anställning på 100% som specialistläkare inom rehabiliteringsmedicin inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum. Tjänstgöringen utgår från rehabiliteringsmedicinska kliniken på Akademiska sjukhuset och omfattar både slutenvård och öppenvård. Nödvändig extern sidoutbildning tillkommer.  

Vi förväntar oss att du aktivt tar del i utvecklingen av rehabiliteringen och vården samt att det är meriterande om du gärna önskar att forska som doktorand eller post-doc. 

Dina kvalifikationer


Krav: Specialist inom rehabiliteringsmedicin. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning och ett forskningsintresse.   

Meriterande: Erfarenheter inom rehabiliteringsmedicin alternativt närliggande specialiteter samt forskningsbakgrund, samt intresse för förvärvade hjärnskador.

Din kompetens


Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, flexibel och initiativrik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet/intresse av forskning. 

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Inom rehabiliteringsmedicin har vi inga jourer, vilket innebär att arbetstiden i huvudsak är förlagd må- fre 08-16:30. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Daniel Öhman Mägi 018-617 58 62
Facklig kontaktperson, Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.


OBS! Viktig information gällande din ansökan: 
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis 
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.