Tillbaka

Vi söker sjuksköterska till Oscar II-dialysen!

Referensnummer AS1449/2022
Sista ansökan 2022-12-13
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Njurmedicinsk öppenvård omfattar utredning, vård och behandling av njursvikt. Det är ett spännande arbete med både omvårdnad och medicinsktekniska arbetsuppgifter. Vi har två dialysmottagningar; Oscar II-dialysen och Dialys- och aferesmottagningen, där vi tar emot patienter med dialyskrävande njursvikt av akut eller kronisk karaktär.

Vi som arbetar på dialyserna är ett härligt gäng bestående av sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Utöver det finns även dietister, fysioterapeut och kurator att tillgå. I dagsläget har vi ca 100 dialyspatienter som kommer till våra mottagningar varje vecka.

På Oscar II-dialysen arbetar vi med limited care, vilket innebär att patienten är delaktig i sin behandling vilket ökar egenvårdsförmågan så långt det är möjligt utifrån varje patients egen förutsättning. Där finns även våra träningsenheter för peritoneal- och hemhemodialys.

På dialys- och aferesmottagningen utför vi utöver hemodialysbehandling även aferesbehandlingar. Vid behov kör vi även externa behandlingar på IVA-avdelningar och vårdavdelningar.

Är vi rätt för dig?


Letar du efter ett nytt spännande arbete? Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete på dialysen där omvårdnad är integrerad med medicinsk teknik. Vi har ett väl utarbetat introduktionsprogram för ny personal och introduktionen är individuellt anpassad. Den sträcker sig vanligtvis över ca åtta veckor och du kommer att tilldelas en handledare. Kompetensutveckling inom området både praktiskt och teoretiskt sker fortlöpande.

På dialysen blir du en del av ett skickligt team och under ett arbetspass arbetar sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans för att ge våra patienter sin behandling.

Är du rätt för oss?


Vi ser att du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet med intresse att lära och utvecklas inom området njurmedicin. Erfarenhet från dialysvård eller njurkompetens är meriterande men inte ett krav. Du är en person som sätter patienten i fokus, har ett professionellt förhållningssätt och är positiv med ett bra bemötande. Du tycker om att arbete självständigt men har också en bra samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och kvalitetsmedvetenhet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder nu tillsvidaretjänst på heltid till Oscar II-dialysen med tillträde efter överenskommelse.

Arbetstider
Vi har individuell schemaplanering och har öppet måndag till lördag. Våra öppettider är måndag, onsdag och fredag 7-20, tisdag, torsdag och lördag 7-15.30.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tveka inte att höra av dig till oss! Vi visar dig gärna runt och berättar mer om hur det är att vara sjuksköterska hos oss!
Avdelningschef Elin Hammarström, 018-611 42 76
Biträdande avdelningschef Dialys- och aferesmottagningen Jennie Fahlén, 018-611 23 98
Biträdande avdelningschef Oscar II-dialysen Lovisa Olsson Makama, 018-611 97 93
Utbildningsansvarig sjuksköterska Marleen Grape, 018-611 98 17
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Varmt välkommen med din ansökan via länken nedan, inklusive CV! Intervjuer påbörjas vecka 49 2022 och sker sedan löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.