Tillbaka

Biträdande avdelningschef Oscar II-dialysen

Referensnummer AS1448/2022
Sista ansökan 2022-12-13
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Den njurmedicinska öppenvården omfattar utredning, vård och behandling av patienter med njursvikt. Oscar II-dialysen, dialys- och aferesmottagningen samt njurmottagningen är våra tre enheter där vi tar emot patienter med njursvikt av akut eller kronisk karaktär. I dagsläget har vi ca 100 hemodialyspatienter som kommer till våra dialysmottagningar varje vecka.

På Oscar II-dialysen ligger våra träningsenheter för peritoneal- och hemhemodialys.

På dialys- och aferesmottagningen utför vi flera typer av blodreningsbehandlingar förutom hemodialys, bland annat plasmabytes-/plasmareningsbehandlingar.

Vår njurmottagning och dagvård ligger i centralblocket nära ingång 70, där utreder och behandlar vi olika akuta samt kroniska njursjukdomar.

På våra tre olika mottagningar arbetar sjuksköterskor och undersköterskor och vi har ett tätt samarbete med njurmedicins läkargrupp, paramedicin och den medicintekniska enheten.

Ditt uppdrag


Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen och du ingår i sektionsledningsgruppen.
Du kommer på uppdrag av avdelningschefen planera, organisera och leda arbetet på Oscar II-dialysen enligt gällande lagar, förordningar, avtal och målkort. Du har personalansvar för hela arbetsgruppen, ca 15 medarbetare på Oscar II-dialysen. Detta inkluderar ansvar för daglig styrning av verksamheten, rekrytering och medarbetarsamtal.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården är meriterande. Du har en utbildning på universitets/högskolenivå och gärna erfarenhet av projektledning. Du ser helheten, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till verksamhetens bästa. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du har kännedom om dialysverksamhet då arbetet innebär operativt ansvar på Oscar II dialysen i samarbete med biträdande avdelningschef på dialys- och aferesmottagningen och njurmottagningen.

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling, är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du behöver vara trygg i att ta beslut och vara tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att bistå avdelningschefen. Vi vill att du tar vara på medarbetarnas idéer för att vi tillsammans ska kunna stötta och utveckla verksamhetens medarbetare.

Välkommen att läsa mer om vår verksamhet på vår hemsida www.akademiska.se

Vi erbjuder


Tjänsten innebär ett visstidsförordnande som biträdande avdelningschef i tre år och en tillsvidareanställning på heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Elin Hammarström, 018-611 42 76
HR-partner för specialmedicin nås via växeln, 018-611 00 00
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.