Tillbaka

Sjuksköterska till barn- och ungdomspsykiatrins ätstörningsenhet

Referensnummer AS1443/2022
Sista ansökan 2022-12-13
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Sektionen för Barn- och ungdomspsykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vår enhet tillhör barn- och ungdomspsykiatrin i Region Uppsala och vi ansvarar för patienter upp till 18 år som är i behov av specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård relaterat till ätstörning. Vi värdesätter att arbeta i team och bygger vår behandling på en metod som kallas familjebaserad behandling (FBT) där familjen är oerhört viktig i patientens väg mot tillfrisknad. Hos oss kommer du arbeta tillsammans med barnläkare, barnpsykiater, psykologer, dietist, sjuksköterskor/specialistsköterskor, skötare och undersköterskor. Ätstörningsenheten är belägen i på Akademiska sjukhuset i Psykiatrins hus. Kommer du med tåg eller buss så tar det ca 10 minuter att gå från centralstationen till oss.

Ditt uppdrag


Vi vill ge dig goda förutsättningar för att trivas och utvecklas hos oss och därmed erbjuder vi dig som nyanställd en individanpassad introduktion. Du kommer att ha möjlighet att fördjupa dig inom ämnesområdet samt få möjlighet att ha en mentor. Du kommer att ha en viktig roll i teamet och kommer tillsammans med dina kollegor göra bedömningar samt planera och genomföra behandlingar. Du kommer att möta patienter och deras familjer och tillsammans med kollega bedriva FBT där dina insatser bland annat kommer bestå i att bygga goda vårdrelationer, genomföra medicinska kontroller, psykoedukativ behandling och pedagogiska måltider. Som sjuksköterska kommer du även att arbeta med samverkan mellan olika instanser inom BUP och andra verksamheter samt medverka i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde. Att handleda studenter och nya medarbetare kommer också vara en naturlig del av dina arbetsuppgifter framöver.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård alternativt inom barn och ungdom. Erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad och erfarenhet av patientgruppen med ätstörningsproblematik är meriterande. Du är trygg i din roll och i ditt bemötande

Din kompetens


Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande samt är motiverad i ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta med andra, men kan även arbeta självständigt. Du är också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö på enheten. Vid tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid, tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. B-körkort kan behövas då resande i tjänsten kan bli aktuellt i samband med hembesök. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Urval och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Maria Stefansson 073-866 11 76
Vårdansvarig Marianne Aronsson 018–611 25 33
Facklig kontaktperson nås via växeln 018–611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.