Tillbaka

Fysioterapeut till barnspecialistmottagningarna i länet

Referensnummer AS1441/2022
Sista ansökan 2022-12-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi har en medarbetare som ska ta nästa steg i karriären och söker därför en ny medarbetare/fysioterapeut som skulle vilja ingå i vår paramedicinska grupp.

Vår verksamhet


Fysioterapeuterna finns inom barnspecialistmottagningarna i länet och ingår i sektionen barns vård och hälsa inom Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala. Sektionen innefattar förutom barnspecialistmottagningarna i länet också barnskyddsteamet och centrala barnhälsovården. Här arbetar förutom fysioterapeuter även barnsjuksköterskor, undersköterskor, läkare, psykologer, logopeder, arbetsterapeut, dietist och specialpedagog.

Barnspecialistmottagningarna i länet finns lokaliserade i Uppsala, Knivsta, Tierp, Östhammar och Enköping. Fysioterapeuterna bemannar i nuläget Uppsala, Knivsta och Enköping.

Ditt uppdrag


Du ingår som medarbetare i en grupp fysioterapeuter/paramedicinare med uppdrag att bedöma/behandla barn och ungdomar med långvarig smärta och/eller stressrelaterade problem. I uppdraget ingår även teamarbete gällande vissa frågeställningar som tex barn och ungdomar med obesitas. Vidare utvecklingsbedömningar för barn med avvikande motorik från 0 år till start i förskoleklass. I arbetet ingår också samverkan med vårdgrannar, metodutveckling, utbildning samt handledning av studenter. Vi bemannar hela länet, vilket innebär att arbete även kan komma att ske på någon av de andra mottagningarna.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad fysioterapeut med god erfarenhet av verksamhetsområdet eller motsvarande. Du bör ha bra förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer och professioner. Det är också viktigt att du kan etablera goda relationer med våra patienter och deras anhöriga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet men ser det som meriterande om du är specialist, forskningsintresserad eller disputerad.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under rekryteringsperioden.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


För mer information är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Monica Mäki Karlstrand, 018-611 28 61
Samordnande fysioterapeut Linda Bratteby Tollerz, 018- 611 89 57
SACO/Psykologförbundet Marianne Smette Ezra, 018-611 89 50

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.