Tillbaka

Psykiatrisjuksköterska till Håbo- Enköpings psykiatrimottagning

Referensnummer AS1302/2022
Sista ansökan 2022-12-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Håbo-Enköping är en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning centralt belägen i Enköping. Mottagningen har blivit till efter en sammanslagning av Bålsta psykiatrimottagning och Enköpings psykiatrimottagning i årsskiftet 2020–2021. Vi är fortfarande i ett spännande förändringsskede där vi arbetar mycket med organisation och vårdprocesser för att kunna erbjuda det bästa möjliga behandlingsutbudet för våra patienter. Vi har en stor bredd i vår verksamhet där vi både utreder och behandlar personer med bland annat svår affektiv problematik, neuropsykiatriska funktionshinder, psykossjukdom och beroende. Vi arbetar med medicinska behandlingar, utredningar, samtalsbehandlingar, rådgivning och konsultation samt vid behov anhörigstöd. 

Som sjuksköterska på vår mottagning har du stort individuellt ansvar för hur du lägger upp arbetet. Sjuksköterskorna är väldigt självgående och planerar upplägget av arbetet tillsammans, arbetssättet är väldigt flexibelt och ibland oförutsägbart varför flexibilitet i ditt arbetssätt är väldigt viktigt.

Enköping har bra kommunikationsmöjligheter med både Uppsala, Stockholm och Västerås. Mottagningen är belägen i ljusa lokaler på gångavstånd från resecentrum.

Ditt uppdrag


Vi söker två sjuksköterskor till vår verksamhet. Vårt främsta behov är att anställa en sjuksköterska med specialintresse för ADHD patienter och/ eller bipolära diagnoser. Du ska dock även ha kunskap inom annan affektiv-, beroende- och psykosproblematik i och med att man behöver täcka upp för varandra under ledigheter etc.

Som tidigare nämnts är vi inne i ett förändringsskede och ska införa en så kallad mottagningssköterska, tanken är att denna person ska vara spindeln i nätet, vara tillgänglig när läkare behöver hjälp med till exempel provtagning, ha hand om mottagningens tjänstetelefon dit vårdgrannar och myndigheter kan höra av sig. Handha receptförfrågningar, se till att rutiner kring läkemedelsrum följs, ge injektioner etc. etc. Som sjuksköterska vid mottagningen företräder du omvårdnadsperspektivet i teamet, teamet består förutom sjuksköterskor av läkare, kuratorer, psykologer, skötare och arbetsterapeut.

Du arbetar med omvårdnadsprocessens samtliga steg: bedömningar, analys av omvårdnadsbehov, formulering av omvårdnadsproblem, samt tar i samråd med patienten beslut om omvårdnadsmål och hälsofrämjande och/eller hälsobevarande åtgärder utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. I tjänsten ingår också omvårdnad i form av läkemedelsadministration, drogscreeningar och medicinska bedömningar. Du arbetar även med sjuksköterskans kärnkompetenser så som förbättringsarbete och utveckling av evidensbaserade arbetssätt. Du samverkar i teamet utifrån din kompetens inom omvårdnad.

I teamarbetet finns möjlighet till fördjupning och specialisering. Du medverkar i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i forsknings- och utvecklingsarbete.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad sjuksköterska med minst kandidatexamen, gärna med erfarenhet från både psykiatrisk öppen- och heldygnsvård. Vidareutbildning i psykiatri är meriterande.

Din kompetens


Som person är du driven, yrkesstolt och har god samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta självständigt och har en hög ambitionsnivå avseende professionellt ansvarstagande. Du trivs med att arbeta interprofessionellt och tar ansvar för att vara vetenskapligt uppdaterad inom ditt fält. Vid tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Förutom en tillsvidaretjänst på 100 %, erbjuder vi en nytänkande arbetsplats, där omvårdnad står i fokus. Möjlighet till distansarbete när verksamheten tillåter. Tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas ut.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Kontakta Avdelningschef Kristiina Lundgren tel. 018-617 22 84
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.