Tillbaka

Arbetsterapeut inom neurologi

Referensnummer AS1399/2022
Sista ansökan 2022-12-13
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi inom vårt verksamhetsområde är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt. 

Vi anpassar vår introduktion efter dina förutsättningar, för att du ska komma in i ditt arbete på ett bra sätt. Varje år görs sedan en individuell kompetensplan tillsammans med din närmaste chef. Kunskapsutveckling sker också genom professionsmöten där arbetsterapeuter utbyter kunskap och erfarenhet med varandra, samt genom våra olika nätverk och tvärprofessionella möten.  

Ditt uppdrag


Du kommer huvudsakligen ha din placering inom neurologi, på neurologavdelning 85D med tillhörande team. På avdelningen kommer du att ha ett nära samarbete med en arbetsterapeutkollega vilket möjliggör kollegialt utbyte och stöd. Grunden för arbetssättet är arbete i multiprofessionella team. Tillsammans arbetar teamet för att få en helhetsbild av patienten och ge professionell vård och bemötande. Ditt största team kommer att vara arbete i Normaltryckshydrocephalus-teamet (NPH). NPH-teamet är ett multiprofessionellt team som utreder om patienterna uppfyller kriterierna för diagnosen och kan bli hjälpta av en operativ intervention, dessa patienter bedöms även post-operativt på mottagning tillsammans med läkare och fysioterapeut. Du kommer även att vara arbetsterapeut i Huntingtonteamet där du har en långvarig kontakt med patienterna från diagnos. Huntingtonteamet är ett skickligt och erfaret multiprofessionellt team.  

Dina arbetsuppgifter kommer att innebära bedömning och utredning av neurologiska sjukdomar och tillstånd. Du bedömer bland annat P-ADL, I-ADL, kognition och handfunktion. Din bedömning tydliggör patientens aktivitetsförmåga och insatsbehov som du sedan förmedlar till det multiprofessionella teamet samt vid behov till arbetsterapeut i kommun eller annan vårdenhet. Utprovning av hjälpmedel kommer också vara en del av dina arbetsuppgifter. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser det som meriterande om du har klinisk erfarenhet av arbete inom neurologi och/eller kunskap om kognition samt erfarenhet av teamarbete. Vi ser det även meriterande om du har erfarenhet av att handleda studenter.  

Din kompetens


Arbetet innebär nära kontakt mellan patient och personal vilket ställer krav på gott bemötande, flexibilitet, en god förmåga att skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter. 
I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning, 100%. Tillträde enligt överenskommelse.  
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Marie Björk telefon 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se   
Biträdande avdelningschef Malin Appelqvist Gajsek telefon 018-6171489, malin.appelqvist@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Ansökningar kan komma att hanteras löpande och anställning kan ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.