Tillbaka

Enhetschef till FoU-avdelningen (forsknings-och utbildningsavdelningen)

Referensnummer AS1391/2022
Sista ansökan 2023-01-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministration

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


FoU-avdelningen arbetar med forsknings-och utbildningsstöd inom Akademiska sjukhuset och Region Uppsala. Vi stödjer den kliniska forskningen med avtalsskrivning i prövningar, fakturering och redovisning inom prövningar samt rutiner och utbildning inom klinisk forskning. Inom FoU-avdelningen hanteras även registreringar och diarieföring av studier. Vi arbetar nära Uppsala universitet i övergripande frågor om forskningsstöd. Inom FoU-avdelningen finns flera utbildningsenheter med övergripande ansvar för olika delar av hälso- och sjukvårdens utbildningsuppdrag: Enheten för kliniska placeringar (EKP), AT-enheten (Allmäntjänstgöring för läkare), BT-enheten (Bastjänstgöring för läkare) och ST-enheten (Specialiseringstjänstgöring för läkare), samt kliniskt träningscentrum (KTC). Inom FoU hanteras även digitala lärplattformar.

I FoU-avdelningens uppdrag ingår att utveckla det verksamhetsnära stödet inom både forskning och utbildning samt att utveckla samverkan med universitetet och övriga stödjande funktioner såsom UCR och Biobank.

Vi söker nu en chef som, i nära samarbete med FoU-direktör och biträdande FoU-direktör kan leda och utveckla verksamheten tillsammans med chefer och medarbetare inom avdelningens olika enheter.

Ditt uppdrag


Som enhetschef rapporterar du direkt till FoU-direktör och biträdande FoU-direktör och ingår i en ledningsgrupp för FoU-avdelningen. Din uppgift är att i nära samarbete med och på uppdrag av FoU-direktör och biträdande FoU-direktör planera, leda och utveckla arbetet inom FoU-avdelningen. I uppdraget ingår ett samlat ansvar för arbetsmiljö, personal, verksamhet och ekonomi. Uppdraget kan också omfatta att leda arbetsgrupper, och att driva utredningar och projekt utifrån sjukhusets, regionens och verksamhetens behov. Du har många viktiga kontaktytor både inom sjukhuset och regionen samt gentemot universitetet.

Dina kvalifikationer och kompetensDu har relevant utbildning för uppdraget, gedigen erfarenhet som chef och ledare samt erfarenhet av arbete med forskningsstöd och/eller utbildningsstöd inom hälso- och sjukvård och/eller universitet. Verksamhetens storlek och komplexitet gör att du behöver arbeta både strukturerat och flexibelt kring ändrade förutsättningar. Eftersom vår verksamhet ständigt förändras utifrån behov, lagar, beslut, teknikutveckling med mera, behöver du snabbt kunna styra om. Du drivs av att utveckla och förbättra och du är van att arbeta tillsammans med olika professioner för att nå bästa resultat. Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra.
Du har god förmåga att kommunicera muntligen och skriftligen, på ett sätt som är anpassat till mottagaren och är van att göra dig förstådd och prata inför många människor. Du är trygg, stabil och har självinsikt och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du har ett stort intresse för ledning och styrning och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är strukturerad och arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett coachande ledarskap och är lyhörd för medarbetarna för att skapa förutsättningar för delaktighet och en god arbetsmiljö. Du är en person som har lätt att överblicka ett brett fält av uppgifter och utifrån det planera, prioritera och omprioritera. Du är van vid att möta många olika personligheter och skapar tillitsfulla relationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tillförordnad FoU-direktör Peter Stålberg, 018-6114611
Karin Söderlund, HR- partner 018-611 61 31
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.