Tillbaka

ST-läkare inom onkologi med placering i Falun

Referensnummer AS1380/2022
Sista ansökan 2022-12-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar huserar i den nya vårdbyggnaden, ingång 100/101 vid Dag Hammarskjölds väg. Verksamheten har moderna lokaler med enkelrum, nya informations- och kommunikationstekniska system samt åtskilda professionella och publika flöden. Den nya byggnaden har utrustats med den senaste medicintekniska utrustningen, exempelvis Sveriges första MR-linac som kombinerar linjäraccelerator med bilddiagnostik. Nybyggnationen ger oss nya möjligheter att samlokalisera verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar tillsammans med verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum, vilket ger nya samverkansmöjligheter med stor potentiell patientnytta.

Ditt uppdrag


Som ST-läkare inom sektionen kommer du att arbeta inom verksamhetsområdet blod och tumörsjukdomar, vilken bedriver onkologisk vård med stor andel högspecialiserad vård. Sektionen består av slutenvårdsavdelning, utrednings- och en behandlingsavdelning och en onkologisk mottagning. Sektionens läkare bemannar också verksamhetsområdets strålbehandlingsavdelning. Forskningsaktiviteten är hög och inom verksamheten finns också en dedikerad klinisk forsknings- och utvecklingsenhet.

Som ST-läkare i onkologi med huvudsaklig placering i Falun kommer du att tjänstgöra vid vår onkologiska mottagning i Falun, där du träffar patienter med onkologiska sjukdomar i öppenvård. På onkologmottagningen i Falun ser vi till att ha en god anknytning till grannverksamheterna för att skapa ett gott samarbete mellan olika professioner. ST-läkarna kommer bli knutna till kirurgkliniken för personlig handledning Introduktion inom respektive tumörgrupp liksom slutenvård och strålbehandling sker vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Huvudansvaret för ST utbildningen ligger hos sektionen för onkologi, vid Blod- och tumörsjukdomar på Akademiska sjukhuset. Du kommer att få en anpassad ST-plan och tillgång till en klinisk handledare i både Uppsala och Falun. Möjlighet till randutbildning kommer att finnas i Falun.

Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling inom ditt område. Även om sjukhuset är stort, är avståndet mellan våra olika specialistområden aldrig långt. Här får du dessutom möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av medicinstuderande. Tillsammans skapar vi en utmanande och utvecklade arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del. Läs gärna om oss här.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad läkare med dokumenterad erfarenhet eller genuint intresse av onkologi, som nu vill göra din ST-tjänst hos oss. Som person är du övertygande, entusiasmerande och kan motivera medarbetare i en föränderlig miljö där höga krav ställs på patientsäkerhet och god medicinsk omvårdnad. Du kan ta initiativ och starta aktiviteter samt fatta beslut. Du har en god samarbetsförmåga och lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du är intresserad av forskning och utveckling. Tidigare tjänstgöring vid Falulasarett är meriterande.

Vi erbjuder


Två ST-läkartjänster med placering i Falun som är tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Michael Bergqvist, sektionschef onkologi Uppsala
michael.bergqvist@akademiska.se 018-617 47 46
Sharmineh Mansoori, bitr sektionschef / ST-chef
sharmineh.mansoori.moghaddam@akademiska.se 018-617 02 40
Gert Nestler, verksamhetschef kirurgi/onkologi Falun
Gert.nestler@regiondalarna.se via växel 023-49 00 00
Facklig kontaktperson, UAL, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.