Tillbaka

Specialistläkare till anestesi- och operationssektionen

Referensnummer AS1372/2022
Sista ansökan 2022-12-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Anestesi, operation och intensivvård (ANOPIVA) är ett stort verksamhetsområde med väl fungerande och mycket varierande verksamhet. Här bedrivs anestesi och operationsverksamhet med tillhörande pre och postoperativa vårdavdelningar, intensivvård, luftburen intensivvård samt anestesi och intensivvård för barn.

Ditt uppdrag


Anställningen gäller på anestesi- och operationssektionen. Din huvudplacering blir neuroanestesi med möjlighet till rotation mot neurointensivvården. Utöver det erbjuder vi möjlighet till rotation inom våra övriga avdelningar på sektionen och mot barnsektionen. Den verksamhet som ingår i vår sektion är kärlkirurgi, lever/pancreas ,urologi, transplantation, endokrinkirurgi, gynekologi, obstetrik, neurokirurgi, ortopedi, plastik och brännskadekirurgi, oto- och ögonkirurgi.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. 

Din kompetens


Vi ser gärna att du har stort intresse för att vara med och driva den medicinska utvecklingen framåt inom neuroanestesin. Vi lägger stor vikt vid att du har god kommunikationsförmåga är flexibel och ha lätt att samarbeta.

Vi erbjuder


Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid. Jour och beredskap ingår. Tillträde enligt överenskommelse. Möjlighet till forskning finns. Utöver det finns möjlighet till tjänstgöring inom vår helikopterverksamhet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Birgitta Birgisdottir, sektionschef anestesi 072-450 67 39
Facklig kontaktperson Upplands Allmänna Läkarförening: Behdad Bazargani 072-451 18 29

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis.

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan. 

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.