Tillbaka

Erfaren sjuksköterska som vill utvecklas? Kom till oss på kirurgen!

Referensnummer AS994/2022
Sista ansökan 2023-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Är du sjuksköterska med några års erfarenhet och intresserad av kirurgi? Vi söker dig som vill arbeta med omväxlande arbetsuppgifter och utvecklas inom den kirurgiska vården. På våra avdelningar bedrivs högspecialiserad vård med utvecklande arbetsuppgifter.
Vår verksamhet är bred och erbjuder något för alla. Verksamhetsområde kirurgi består av tre kirurgiska vårdavdelningar som bedriver avancerad kirurgisk vård. Vi arbetar i team med patienten i fokus och du får ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer. Hos oss är du med och gör skillnad samtidigt som du får en arbetsplats där vi satsar på utbildning och kompetensutveckling. På våra olika avdelningar utreds, behandlas och opereras patienter inom följande områden:

70C: Lever-pankreas-, esofagus/ventrikel- och transplantationskirurgi
70D: Kirurgisk akutsjukvård och trauma, kolorektal- och endokrinkirurgi
70E: Kirurgisk akutsjukvård och trauma och kärlkirurgi

Ditt uppdrag


Du som sjuksköterska får möjlighet att fördjupa dina kunskaper och lära dig mer om avancerad kirurgi för att kunna ta hand om patienter med komplext vårdbehov. Vi arbetar för att optimera den kirurgiska omvårdnaden och jobbar därför mycket med bland annat postoperativ smärtbehandling, dränage- och sårvård, vätskebalans och nutrition. Arbetet är varierande med spännande arbetsuppgifter och du får både utveckla dina medicintekniska färdigheter samt arbetsleda, planera och prioritera ditt och teamets arbete.

För dig som är intresserad av specialistutbildning inom kirurgisk vård finns möjlighet att utbilda dig på arbetstid. Du studerar 50% på universitetet och arbetar 50% kliniskt under två läsår och erhåller heltidslön för detta. Efter slutförd utbildning erbjuds du tjänst som specialistsjuksköterska i kirurgisk vård med en del av din tjänst ägnad specialuppdrag som specialist.

Som erfaren sjuksköterska finns det möjlighet till flera olika typer av delade tjänster och uppdrag utöver slutenvården på våra avdelningar.  

Dina kvalifikationer


Du är utbildad sjuksköterska med några års erfarenhet. Har du erfarenhet eller specialistutbildning inom kirurgi är det meriterande. Viktigt för oss är att du är ansvarstagande och har mod att agera efter din egen övertygelse.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig tillsvidareanställning, vikariat med tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sara Kiuru avdelningschef 70E 018-611 45 27
Frida Resare avdelningschef 70C 018-611 70 77
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.