Tillbaka

Sjuksköterskor till våra hjärtavdelningar

Referensnummer AS1272/2022
Sista ansökan 2023-02-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Välkommen till våra hjärtavdelningar som bedriver högspecialiserad vård inom arytmi, hjärtsvikt och ischemi! Vårt verksamhetsområde innefattar hjärt-och lungmedicin och klinisk fysiologi. Hjärtsjukvården inom vårt verksamhetsområde bedrivs på två vårdavdelningar.

På avdelning 50G vårdar, behandlar, undersöker och utreder vi akut sjuka hjärtpatienter dygnet runt på 26st vårdplatser. Patienterna kommer in med ex hjärtinfarkt, rytmrubbning i hjärtat och hjärtsvikt. Våra sjuksköterskor tar också emot sk mobimed (EKG på patienter med bröstsmärta som är på väg med ambulans till sjukhuset) och bedömer hur akut det är för patienten att få behandling vi har då stöd av vår hjärtläkarjour.

Avdelning 50F består av vecko/dagvård med planerade ingrepp för hjärtpatienter. Detta innebär att patienter kallas till avdelningen från hemmet och genomgår sin behandling eller undersökning under dagen, alternativt sover över en natt om så behövs. På avdelning 50F är det ett snabbt flöde och din uppgift som sjuksköterska består i att skriva in patienter, informera om ingrepp, assistera vid elkonverteringar och ombesörja att patienter kommer till sina undersökningar/behandlingar i tid samt vårda och observera patienterna inför och efter sina ingrepp.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska hos oss kommer du att arbeta på både 50F och 50G. På avdelning 50G arbetar du i parvård tillsammans med en undersköterska och tar hand om 5-6st patienter. På avdelning 50F varierar antalet patienter, arbetet är mycket ett självständigt men i nära samarbete med kollegor på avdelningen och de två labben.

Vården som bedrivs hos oss innefattar en del medicinsk-teknisk utrustning och övervakning. Våra patienter har i stor utsträckning hjärtövervakning, en del patienter kan komma att behöva andningsunderstöd med NIV och en del patienter har artärnål.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett intresse för hjärtsjukvård.

Din kompetens


Du ska ha ett gott bemötande och kunna arbeta självständigt och tillsammans med andra i ett växlande arbetstempo. Vi vill att du är motiverad och ansvarsfull i ditt arbete samt en engagerad och positiv kollega som bidrar till att skapa en bra arbetsmiljö. Eftersom trivseln är viktig för oss kommer vi att värdera personlig lämplighet högt i rekryteringen.

Vi erbjuder


Vi erbjuder fast anställning med tillträde enligt överenskommelse.

Som ny sjuksköterska får du sex veckors inskolning samt 4st dagar teoretisk utbildning där du får undervisning i relevanta ämnen som rör hjärtsjukvård. Fortbildning är viktig för oss och det finns ett utarbetat introduktionsprogram med undervisning när du arbetat 6 månader och när du arbetat ett år. Sjukhuset har även utbildning för nyexaminerade sjuksköterskor, ett s.k. KUÅ (kliniskt utvecklingsår) med teoretisk utbildning.

När du är redo och vill fortsätta med nya utmaningar kanske arbetsuppgifter som att koordinera på avdelningen kan vara lockande? Du kan då gå en endagsutbildning, sk koordinatorsförberedande dag. Andra utvecklingsmöjligheter kan vara att söka tjänst/rotationstjänst på arytmilabb, PCI-labb och hjärtmottagningen som ingår i vårt verksamhetsområde. Hos oss finns det många utvecklingsmöjligheter!

Inom vårt verksamhetsområde har vi flera specialistsjuksköterskor som ombesörjer bla undervisning på sjuksköterskemöten och klinisk handledning av ny personal vilket är mycket uppskattat i vår sjuksköterskegrupp.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Cecilia Jakobsson, 018-611 44 91
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.