Tillbaka

Sjuksköterska till reumatologmottagningen

Referensnummer AS1269/2022
Sista ansökan 2022-12-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Med patient och medarbetare i fokus tar vi möjligheten att ytterligare stärka och utveckla vår verksamhet i nybyggda lokaler. Vi ställer höga krav på kompetens och utvecklingsvilja, men ger också utrymme för flexibilitet och lyhördhet. Vill du vara med att utveckla hållbara arbetssätt med delaktighet för såväl patient som medarbetare?

Vår verksamhet


Inom reumatologi finns det över 80 diagnoser där ledordet är inflammation, så till oss kommer patienter med autoimmuna tillstånd, inflammatoriska led- och systemsjukdomar. På vår reumatologmottagning tar vi hand om ca 3000 patienter per år. Här arbetar det sex sjuksköterskor och två undersköterskor. De vanligaste sjukdomarna vi handlägger är reumatoid artrit (ledgångsreumatism), psoriasisartrit, SLE, systemisk skleros, myosit och vaskuliter.

Vi har sjuksköterskeledda mottagningar dit patienter kommer på återbesök, nydiagnosbesök, injektionsundervisning samt subakuta besök. Vi sköter också rådgivning och uppföljning via telefon, 1177 e-tjänster kontrollerar provsvar samt ärendehanterar efter läkarmottagningarna.

På våra egna sjuksköterskemottagningar träffar vi bland annat patienter med stabil RA på sina årsbesök, men vi ansvarar även för täta besök under första året av en nydebuterad RA som då ingår i ett utav våra standard vårdförlopp. Alla våra nydiagnostiserade patienter kommer ca tre månader efter diagnos till ett besök hos sjuksköterska för att tillges djupare förståelse om sin sjukdom och för att få information om hur patientens planering framåt kommer att se ut. Under detta besök träffar de även sjukgymnast och arbetsterapeut.

Just nu arbetar vi med att bygga upp en struktur runt våra systemsjukdomar; SLE, myosit, systemisk skleros och vaskulit. Där kommer man som sjuksköterska ha ett djupare ansvar för en diagnosgrupp där man medverkar i mottagning och uppföljning tillsammans med diagnosspecifik läkare.

Vi är en enhet som drivs av utvecklingsmöjligheter och arbetar aktivt för att nå våra mål. Vårt fokus är att bedriva en högkvalitativ vård där ett aktivt medarbetarskap är en självklarhet för oss. Hos oss får du ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv och vår gemensamma arbetsmiljö.

Dina kvalifikationer


Vi söker nu dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet och som vill satsa på din egen professionella roll. Du bör ha ett öppet sinne och vara flexibel samt vara självständig i ditt arbete. Du ska trivas med den medicinska och återkommande patientgruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på bekväm arbetstid med tjänstgöringsgrad och tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder även introduktion och goda möjligheter till fortsatt utveckling:
  • Individuellt anpassad introduktion med regelbundna avstämningar
  • Interna föreläsningar och schemalagda utbildningstillfällen
  • Vidareutbildning i Motiverande samtal
  • Vidareutbildning i Professionssteget
  • Vidareutbildning i Reumatologi 15hp
  • Vidareutbildning i Reumatologisk farmakoterapi 7,5hp

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Ahlström 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Linnea Lönn 018-611 99 95
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdatum så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.