Tillbaka

Medicinteknisk ingenjör

Referensnummer AS1177/2022
Sista ansökan 2022-10-24
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vår avdelning består av ca 60 medarbetare och kännetecknas av en god stämning och ett gott och nära samarbete mellan olika yrkesgrupper inom hälso- och sjukvård. Att arbeta inom medicinsk teknik är många gånger ett utmanande och spännande jobb som omfattar anskaffning, underhåll och utveckling av medicintekniska produkter samt utbildning av vårdpersonal. Medicinsk teknik är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 13485 och verkar inom hela Region Uppsala.  

Ditt uppdrag


Vi söker en engagerad och motiverad medarbetare som skall utföra kvalificerat medicintekniskt arbete. Du kommer att tillhöra gruppen analys-, gas- och vätsketeknik och bli en del av det team som främst arbetar med infusionspumpar. De dagliga arbetsuppgifterna innefattar avhjälpande och förebyggande underhåll samt leverans och driftsättning av medicinteknisk utrustning. Beroende på dina intressen finns även möjligheter att inom medicinsk teknik arbeta med andra specialuppdrag/projekt, internt, regionalt och nationellt.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är högskole- eller gymnasieingenjör med medicinteknisk inriktning eller annan teknisk utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren anses likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska och behärskar teknisk engelska i både tal och skrift. Kompetens och erfarenhet inom IT är meriterande då många av dagens medicintekniska utrustningar är integrerade med IT-system. Vi ser gärna att du har B-körkort då våra kunder finns i hela regionen.

Din kompetens


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter någon som är nyfiken, prestigelös, bra på att samarbeta och som vill bidra till vårt positiva arbetsklimat. I ditt arbete behöver du vara noggrann och ansvarstagande, samt ha förmåga att självständigt planera och genomföra ditt arbete. Planen för dagen kan snabbt förändras om situationer inträffar och då löser vi utmaningarna tillsammans som ett team och därför uppskattar vi egenskaper som flexibilitet.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att förekomma.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Gruppchef medicinsk teknik: Mattias Holmgren, 018–611 33 40
Fackliga kontaktpersoner: 
Sveriges ingenjörer, Håkan Sjöstrand, 018-611 55 45
Vision, Tomas Mäkinen, 018-611 22 67

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.