Tillbaka

Akutmottagningen för vuxenpsykiatri/PAVA söker specialistsjuksköterskor

Referensnummer AS549/2022
Sista ansökan 2022-10-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Är du specialistsjuksköterska inom psykiatri?


Vi på akutmottagningen för vuxenpsykiatri/PAVA vill utvecklas och bli bättre, vi söker nu dig som är specialistsjuksköterska inom psykiatri som är kreativ, idéerik och vill vara med i en verksamhet i ständig utveckling. Där vi tillsammans som ett team utvecklar de olika professionernas kunskap och arbetsroller utifrån de specifika kunskaper som varje medarbetare besitter utifrån utbildning och arbetserfarenhet.

Akutmottagningen för vuxenpsykiatri och psykiatriska akutvårdsavdelningen är dynamiska arbetsplatser där mötet med patienten och dennes individuella behov är i fokus. Då det är både en akutmottagning och slutenvårdsavdelning i samma arbetsplats är arbetsuppgifterna skiftande och utvecklande. Här möter du patienten i en akut situation och utifrån din specialistkunskap gör du bedömningar utifrån patientens individuella behov.

Vi vill stärka specialistsjuksköterskans roll på akutmottagningen och PAVA, för att kunna göra det behöver vi dig med kunskap om psykiatrin och patienterna behov utifrån sjuksköterskans specialistkunskap. Och hur vi med det kan utveckla arbetssätten för specialistsjuksköterskor på akutmottagningen och akutvårdsavdelningen. Vi har massor av tankar och idéer och vi vill höra dina tankar och idéer!

Vår verksamhet


Består av akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt och vår psykiatriska akutvårdsavdelning (PAVA) som har12 vårdplatser samt ett mobilt team.
Till akutmottagningen kommer patienter dygnet runt via egenanmälan/besök men också med polis, ambulans, kriminalvård samt från andra sjukvårdsinstanser. Som sjuksköterska på akutmottagningen är du ledningsansvarig, koordinator och bevakar patientflödet, utför en akut första bedömning och tiagering av patienterna.

Till psykiatriska akutvårdsavdelningen skrivs de patienter in som behöver en kortare eller längre vårdtid. Inläggnings tiden på PAVA är ca 1 - 3 dagar och sedan blir patienterna antingen utskrivna eller så får de komma till en avdelning i huset om de behöver en längre vårdtid. Här arbetar vi i team och du ansvara för ca 6 patienter tillsammans med skötare och samarbetar med det andra teamet på avdelningen i ett gemensamt övergripande ansvar för patienterna.

Dina kvalifikationer


Du ska vara specialistsjuksköterska i psykiatri, vara drivande i utvecklingsarbete och få med kollegor i engagemanget, ha god samarbetsförmåga och bemötande. Där utveckling av arbetsplatsen är den del av arbetsdagen i både stort och smått.  Du vill arbeta med patienten och ge en god vård utifrån patientens aktuella situation. Du vill arbeta i en omväxlande arbetsmiljö med ett mycket brett spektrum av patientkategorier och psykiatriska diagnoser, vilket innebär ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter. Där vi under dygnets alla timmar arbetar tillsammans i team som innefattar läkare, sjuksköterska, skötare och kurator.

Vi erbjuder


På akutmottagningen och PAVA ingår vi i akademiska sjukhusets poängmodell vilket innebär en lägre veckoarbetstid utifrån de pass du arbetar. Vi har individschema där du önskar ditt eget schema samt om du väljer att rotera treskift så ingår du i extra förstärkta rotationstillägget på 4000 kronor per månad.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Nahid Asplund 018 - 611 21 28 
Biträdande avdelningschef Kina Hermansson Rodenhake 018- 617 51 76 
Facklig representant nås via växeln 018- 611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.