Tillbaka

Vi söker en vikarierande arbetsterapeut till Akademiska barnsjukhuset

Referensnummer AS1171/2022
Sista ansökan 2022-10-13
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Små hjärtan behöver stor omtanke Vi är ett litet sjukhus i det stora. Men det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms allt. All kompetens ett sjukt barn kan behöva. Samarbete med respekt och omtanke. Intressanta möjligheter till utveckling. En riktigt bra introduktion för dig som är ny. Och oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans.

Vår verksamhet


Akademiska barnsjukhuset är en arbetsplats med hög trivsel och skickliga medarbetare. Inom barnsjukhuset ryms olika sektioner såsom akut barnsjukvård, kirurgi, onkologi och specialiserad pediatrik. Inom sektionen för paramedicin finns tre arbetsterapeuttjänster. Förutom arbetsterapeuter består sektionen av bl a dietister, fysioterapeuter, kuratorer, psykologer och förskolelärare inom lekterapin. Arbetsterapeuterna tillhör barnsjukhusets arbetsterapi- och fysioterapiavdelning och har ett nära samarbete med fysioterapeuterna. I dagsläget är två arbetsterapeuter placerade vid Folke Bernadotte regionhabilitering, Kungsgärdet och den aktuella tjänsten är placerad inne på barnsjukhuset ing 95. Verksamheten omfattar planerad och akut verksamhet för läns-, riks- och regionpatienter. 

Ditt uppdrag


Arbetsterapeuterna på barnsjukhuset arbetar både inom sluten- och öppenvård, det senare ofta i nära samarbete med de olika specialistmottagningarna och medverkar då i olika team kring specifika diagnosgrupper. Verksamheten inrymmer såväl bedömning och undersökning som rådgivning och behandling. Att vara arbetsterapeut på barnsjukhuset innebär att man arbetar med hela familjen, inte bara barnet. Det är ett spännande arbete med utmanande och varierande arbetsuppgifter och du får möta familjer i många olika situationer. Du kommer arbeta mot många olika diagnsogrupper såsom reuma, smärta, ortopedi och onkologi. Ditt arbete med reuma- och smärtpatienter är ofta självständiga behandlingar utifrån vad teamet gemensamt kommer fram till. För barn med reumatisk sjukdom gäller i första hand bedömningar av handfunktion, handträning och ortosutprovningar, för smärtpatienter läggs individuella behandlingsprogram upp. Inom ortopedi innefattar uppdraget förutom bedömning och utprovning av hjälpmedel inför hemgång, även mobilisering och förflyttningsträning av patienter samt handträning och ortosutprovning vid hand-och armskador. Inom barnonkologi och neurologi läggs individuella träningsprogram upp utifrån funktionsbortfall och arbetsterapeuten utreder även behov av och tillhandahåller hjälpmedel.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad arbetsterapeut. Har du klinisk erfarenhet från barnsjukvård är det meriterande. 

Din kompetens


Vi söker dig som är flexibel, lösningsfokuserad och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans i team. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat på heltid under ett år då vår ordinarie kollega är föräldraledig från 221201 – 240331, eller enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Christine Gibson, christine.gibson@akademiska.se
Bitr avdelningschef, samordnare för arbetsterapeuter och fysioterapeuter Cecilia Montgomery 072-243 68 73
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.